Bodrum Gündem

IP Kamera Sistemleri Ve Kullanım Alanları

IP Kamera Sistemleri Ve Kullanım Alanları

IP Kamera Sistemlerinde bütün kameralar, kayıt ve görüntüleme cihazları bir yerel veya internet gibi geniş çaplı bir IP ağına bağlanmaktadırlar.

IP Kamera elde ettikleri görüntüleri sayısala çevirerek iletişimde oldukları Ağ Kayıt Cihazları Network Video Recorder – NVRaIp ağı üzerinden aktarmaktadırlar. NVR Cihazı bütün IP Kameralardan gelen sayısal görüntüleri içinde bulunan sabit disklere kayıt eder ve bağlı olduğu monitör üzerinden göstermektedir.

IP Kameralar için ayrı bir iletişim hattı çekilmesine gerek olmamaktadır, Bulunan mevcut ağa bağlanmaktadırlar ve gerekli gücü direkt olarak ethernet kablosu üzerinden almaktadırlar Bu nedenle, ayrı kablo hattı çekilmeyecek olması ve ayrı bir güç hattına gerek olmaması IP Kamera Kurulumunu kolaylaştırır ve bakım maliyeti gerektirmez.

IP Kameralar, kullanım türlerine göre Kablolu Ip Kamera ve Kablosuz Ip Kamera olarak kullanım imkanı sunmaktadır.

Çözünürlük konusunda da AHD Kameralara göre daha yüksek çözünürlüğe sahip olma avantajına sahip olmaktadırlar ve IP Kamera Sistemleri diğer sistemler gibi ekstra aparatlar, kartlar, kayıt cihazları gerektirmeyen en ileri teknolojiye sahip olan kamera sistemleri olmaktadır. Ayrıca onlarca kullanıcıya Yüksek Kalitede Görüntü ve ses transferini aynı anda gerçekleştirebilmektedirler.

IP kameralar görüntülenen mekanın canlı ve sesli olarak bulunulan her yerden masaüstü, dizüstü bilgisayar, tablet ve mobil cihazlardan anlık olarak izlenebilmektedirler ve programlanabilir bir yapıya sahip olduklarından görüntü depolama ve hareket algılama sayesinde SMS veya E-mail yoluyla geri bildirimde bulunabilmesi özelliğiyle Güvenlik Alarm Sistemlerinden Hırsız Alarm Yönetimi ve Yangın Alarm Yönetimi gibifonksiyonlara sahip olmaktadırlar.

Her türlü gece ve gündüz şartında en kaliteli görüntüyü sağlayan IP Kameralar sayesinde elde edilen görüntü üzerinden net resim kaydı tutulabilmektedir.

Internetin olduğu her yerden kolay erişim ve ayarlama avantajına sahip olması bu Teknolojik Kameraların kullanımını da oldukça yaygınlaştırmaktadır.

IP KAMERA SİSTEMLERİNİN KULLANIM ALANLARI

IP Kameralar sahip oldukları teknoloji sayesinde Yüksek Güvenlik, Uzaktan Görüntüleme, web uygulamaları gibi birçok alanda ihtiyaçlara cevap veriyor olması IP Kamera Sistemlerini ön plana çıkarmaktadır.

İşyerlerinde, evlerde mağazalarda, hastanelerde, fabrikalarda ve birçok alanda kullanılabilir ve uzaktan da kontrol edilebilip bağlantı kurulabilmektedir.

Kullanıldıkları alanlara göre projelerin tamamında analitik istek ve akıllı teknolojik ihtiyaçlar IP Kameralar ile sağlanabilmektedir. Bir fabrikanın belirli bir alanına giriş ve çıkış yapan kişilerin sayımını yapabilme ve otopark içersinde otomatik olarak araç tanıyıp otopark kapısını açıp kapatabilme gibi daha birçok alanda farklı teknolojik çözümler sunmaktadır.

“Daha fazla çözünürlükle, daha fazla alan izleyebilmek Gazi Information Teknoloji ile artık mümkün.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.