Bodrum Gündem

Güvenli Turizm Sertifikasını alan ilk butik otel Bodrium

Ege ve Bodrum Bölgesinde “Güvenli Turizm Sertifikası’nı” alan İlk Butik Otel Bodrium Otel & SPA  oldu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un şehir merkezinde yer alan ve 12 ay açık otellerinden Bodrium Otel & SPA kalite standartlarını geliştirmeye devam ediyor.

Dünyada gelinen pandemi sürecinden sonra ülkemizde “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” açıklanmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle uygulamaya konmasına karar verilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının açıkladığı kriterler doğrultusunda ilgili tüm kriterleri kısa sürede yerine getiren Bodrium Otel & SPA, ISA Denetim ve Belgelendirme A.Ş. tarafından yapılan denetimler sonucunda daha önce de almış olduğu ISO 9001:2015 ve ISO 22000:2005 belgelerinin yanı sıra “GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI”nı Ege ve Bodrum Bölgesinde alan 2. Otel olup, “Özel Konaklama Tesisi” kategorisinde bu belgeyi ilk alan otel oldu.

Bodrium Otel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin yaptığı açıklamada; “Otelimiz 2.Sertifikayı Ege ve Bodrum’a kazandırmaktan, bunu sizlerle paylaşmaktan ve ayrıca “Özel Belgeli Tesis” olarak kendi alanımızda bu sertifikayı alan ilk otel olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu Sertifika kesinlikle bir sonuç değil, iyi yapmaya özen gösterdiğimiz iş sürecimizin başlangıcıdır. Ekip olarak her zaman kendimizi geliştirmeye ve sektörümüze katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Turizme yıllarca emek vermiş ve sektöre destek olmuş tüm iş ortaklarımıza, dostlarımıza ve tüm turizm paydaşlarına teşekkür ederiz. Zor bir sezonda sektörden birçok kişi elini taşın altına koyarak harika işler çıkartıyor ve daha nicelerini çıkartacaklardır. Tüm sektörümüze hayırlı bir sezon olması dileklerimizle.” şeklinde konuştu.

Bodrium Otel  & SPA, Bodrum’un kalbi denilebilecek bir noktada, Antik Mindos Kapısı’nın hemen yanı başında 50 odalı bir tesis. Keyifli ve kaliteli zaman geçirilen Bodrium SPA ise misafirlerine 12 ay kesintisiz hizmet vermekte. Son dönemde Bodrum gastronomisinde yer edinen A’la Carte restoranı ise son derece keyifli bir İtalyan lezzet durağı; TYRO Italiano Pizzeria Ristorante, otel içerisinde tüm hijyen önlemlerini alarak servis vermekte.

Turizm Bakanlığının programına bugüne kadar başvuran Türkiye genelinde 346 Otelden 39 u denetlemelerini tamamlayıp belgeyi aldı. Ayrıca, 49 Kafe/Restoran başvurusundan da 8 adedi denetimlerini tamamlayıp belgeyi almış durumda. Başvuru ve belge sayıları ise her gün artarak devam etmekte…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.