Bodrum Gündem

Kendi kendimizi yok ediyoruz

Son yıllarda en gözde tatil beldeleri arasında yer alan Muğla’nın küçük cenneti  Akyaka’da, yaklaşık üç yıldır kaderine terk edilmiş plaj tesisleri adeta çöplük yuvasına döndü. Pandemi sonrası rahatlamak için gelen yerli turistler ve belde sakinleri karşı karşıya kaldıkları çöp manzaralarına isyan etti.

Haber-Foto : Canan Baykız

Azmak Nehrinin kıyıya sıfır alanları beton dökülerek restoran işletmelerine açıldı. Nehrin sığ bölgelerinde toplanan otlar sazlıklar temizlenmediği için adeta çöplük yuvasına döndü.
Nehir kenarlarında dolaşan doğanın keyfini çıkaran vatandaşlar da duyarsız davranarak etrafa çöp, içki şişeleri atarak sorumsuzca davranmaya devam ediyor.
Çevrede dolaşırken bu görüntüleri gören bazı vatandaşlar ise isyan edip, “Böyle güzel bir yerde dolaşıp çöplerini bırakan insanlara mutlaka para cezası verilmeli” diyerek hem üzüntülerini hem de isyanlarını dile getirdiler.
Azmak Nehri ile denizin birleştiği noktada bulunan küçük plaj tesisleri, kırılıp dökülen eşyalar ve etrafa saçılan tesis kalıntılarının son adresi olmaya devam ediyor.
Toplanmayan çöpler, çevreye yayılan kırık şezlong kalıntıları, içki şişeleri, tesis çevresinde ve içindeki çirkin görüntüler büyük tepkiye neden oluyor.
Gün içinde çevreyi ve küçük plajı gezen vatandaşlar bu çirkin görüntülerin Akyaka’ya yakışmadığını dile getirip, doğa cenneti bu güzel yere yetkililerinin bir an önce el atmasını istediler.
Bir yandan bu görüntüler yaşanırken, Kentler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında ”Sakin Kent” ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesine  tatillerini geçirmeye gelen yerli vatandaşların yanı sıra turistler de büyük ilgi gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.