Bodrum Gündem

Mavi yolculuk konulu resim yarışmasının tarihi belli oldu

Mavi yolculuk konulu resim yarışmasının tarihi belli oldu

Bodrum Deniz Müzesi’nin, Normalleşme Eylem Planı kapsamında güncellediği müze programlarının arasında, BDM 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Programlarından olan resim yarışması da bulunuyor. Konusu Mavi Yolculuk olan resim yarışmasının son başvuru tarihi ertelenmişti,  güncellenen tarih ise 2 Eylül 2020 olarak açıklandı. Yarışma şartnamesine www.bodrumdenizmuzesi.org adresinde “Duyurular” kısmından ulaşılabiliyor.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Deniz Müzesi’nin 2.’sini düzenlediği Çocuk Resim Yarışması’nın konusu “Mavi Yolculuk” olarak belirlendi. Konuyla ilgili müzeni müdürü Selen Cambazoğlu , “1940’larda Cevat Şakir Kabaağaçlı, nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı ile Bodrum’da başlayan Mavi Yolculuk hareketinin önemini çocuklara öğretmek, yaşadıkları kentin bu değerini korumaları için bilinç oluşturmak istedik. Bunu yaparken çocukların Mavi Yolculuk’la ilgili araştırma yapmaya yönlendirildikleri, Bodrum Deniz Müzesi’nde bulunan model tekne koleksiyonu ve Halikarnas Balıkçısı koleksiyonundan faydalandıkları, Mavi Yolculuk ile ilgili kitapları bulup taradıkarı, internet üzerinden araştırma yaptıkları ve öğretmenlere danıştıkları bir araştırma sürecini teşvik etmeye çalıştık. Müze etkinliklerine destek olan sponsorlara da ayrıca müze ve bağlı olduğu Bodrum Belediyesi adına teşekkür ederim…” dedi.

3 (üç) kategoride gerçekleşecek yarışmaya Bodrum Yarımadası genelinden İlkokul Öğrencileri (3. ve 4. Sınıflar) ve Ortaokul Öğrencileri (5. & 6. ve 7. & 8. Sınıflar) katılabiliyor.

Yarışma sonunda verilecek başarı ödülleri; 1.Kategori için, Bisiklet, Sualtı Fotoğraf Makinesi, Sualtı Keşif Seti; 2.Kategori için,  Yelken Kursu, Bisiklet, Sualtı Fotoğraf Makinesi; 3.Kategori için Mavi Yolculuk, Dalış Kursu, Yelken Kursu; ayrıca tüm katılımcılara sertifika ve hediyeler verileceği açıklandı. Başarı ödüllerinin sponsorları ise Bodrum Ticaret Odası, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Barbaros Yachting, Aşkın Diving ve Bodrum Spor Yelken Şubesi.

Yarışmanın seçici kurulunda, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Musa Köksal ve Dr. Öğr. Gör. Barış Yılmaz, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.