Bodrum Gündem

Eğitim Sen’in Mücadelesi Sonuç Verdi

Eğitim Sen’in Mücadelesi Sonuç Verdi
18.06.2020
0
A+
A-

Eğitim Sen’in mücadelesi sonuç verdi, 2020 dönemi mesleki çalışmaların okullarda yüz yüze seminer çalışmaları iptal edildi.

Bodrum Gündem Haber
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere yönelik Haziran 2020 dönemi mesleki çalışmaların okullarda yüz yüze yapılması kararı alınmış, Eğitim Sen Türkiye genelinde 5 bine yakın öğretmene uyguladığı anket çalışması ile öğretmenlerin yüzde 88,5’inin alınan karara karşı çıktığını ortaya koymuştu. MEB Öğretmen Yetiştirme ve  Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek mesleki çalışmaların online olarak yapılacağını duyurdu.
Kararın ardından Muğla Eğitim Sen Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Birdal Savran, “Günlerdir Eğitim Sen olarak yıl sonu mesleki çalışmalarının öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin, toplumun sağlık hakkı için uzaktan erişimle yapılması itirazını birlikte örgütledik. ‘Eğitim ile ilgili kararlar eğitim emekçilerine rağmen yaşama geçirilemez’ dedik.Günlerdir anketimiz, eylemliliklerimiz, açıklamalarımızla birlikte eğitim emekçilerinin sesi olduk. Uyarılarımız sonucunda seminerlerin uzaktan yapılacağı açıklandı. MEB’ in seminerlerin uzaktan gerçekleştirilmesi kararını açıklaması Eğitim Sen’ in, tüm arkadaşlarımızın ısrarının, itirazının, emeğinin sonucudur. Birlikte başarabiliriz. Her daim, her koşulda, yaşasın örgütlü mücadelemiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.