Bodrum Gündem

YKS Öğrencilerine SAHİP ÇIK BODRUM

YKS Öğrencilerine SAHİP ÇIK BODRUM

Yüksek Öğretimde sınava girecek olan öğrenci velileri, özellikle pandemi döneminde çocuklarının Bodrum dışındaki okullarda sınava girmesine tepki gösteriyor. Veliler sosyal medya kanalları üzerinden başlattıkları kampanya ile yetkililerden yardım istiyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Üniversite sınavına girecek olan Bodrumlu çocuklar yıllardır ilçe dışında Milas ve Muğla’da sınava girmekteler. Pandemi nedeniyle evlerden bile gerek olmadıkça çıkılmaması istenirken, çocukların Bodrum dışındaki yerlerde sınava gönderilmesine tepki gösteren veliler, sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatarak sınavların Bodrum’da yapılmasını sağlamaya çalışıyorlar. Kampanya her geçen gün büyüyerek destek görmeye başladı.

“Güzel Sanatlar Fakültesi Talepte Bulunursa Sınavlar Bodrum’da Yapılabilir”

Konu ile ilgili Bodrum İçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz ile yaptığımız görüşmede YKS sınavlarının ilçede yapılması için bugüne kadar herhangi bir resmi başvuru yapılmadığını, Muğla genelinde Muğla merkez, Fethiye ve Milas’ta fakültelerin talebi doğrultusunda oralara yetki verildiğinin belirtti. Aslan Korkmaz sözlerine şöyle devam etti “Bugüne kadar Bodrum’da hiç yapılmayan sınavı  ilk defa yoğun görüşmeler sonucunda Bodrum’da 5 okula aldırdık fakat bu sınavla ilgili tüm yetki ÖSYM Milas bürosunda. Bize sadece Cumartesi günü olan sınavı verdiler TYT birinci oturum. Önümüzdeki yıllarda daha fazla sınavı burada yapmak için görüşmelerimiz devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan sınavların nerede yapılacağı konusunda tek yetkili ÖSYM temsilciliğidir. Bodrum İlçe Milli Eğitimin bu konuda bir yetkisi yoktur. Temsilcilikte Muğla, Fethiye ve Milas’ta mevcut.” Dedi.Bodrum  İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz önümüzdeki süreçte yapılacak sınavlara her türlü desteği vermek için hazır olduklarını belirtti.

20 Haziran’da yapılacak olan LGS (Liseye Geçiş Sınavı) için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Aslan Korkmaz, bu yıl ilk kez her öğrencinin kendi okulunda sınava gireceğini, pandemi nedeniyle çocukların hijyen kuralları gözetilerek yerleştirildiği ve bu nedenle 33 okulda sınav yapılacağını söyledi. Sınavda 516 kişi görev yapacak.

Sınavların Bodrum’da yapılabilmesi için Ortakent’te bulunan Güzel Sanatlar fakültesinin temsilcilik almak üzere ÖSYM’ye  başvuruda bulunarak temsilcilik alması gerekiyor.

Veliler Tarafından Sosyal Medya Üzerinden Yapılan Çağrı Metni Şu Şekilde ;

YKS ÖĞRENCİLERİNE SAHİP ÇIKAMAYAN BODRUM
Üzülerek yazıyorum bu satırları. Ama sessiz kalırsam bu suçun ortağı olurum, susamam.
72 milleti, neredeyse yılın yarısı ağırlayan Bodrum, kendi çocuklarını YKS Sınavı için Milas ya da Muğla’ya gönderiyor. Oysa İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün çok kısa bir zaman önce “sesimizi duyduğunu ve bu iş tamamdır” dediğini gösterir açıklamalarını uzun olduğu için ekleyemedim ancak isteyen herkese gönderebilirim.
Dediğim gibi sonuçta sınav giriş belgelerimiz geldi ve Bodrum’da üstelik ikametgâhımızın 300-500 m. ilerisindeki -Milli Eğitim Müdürü’nün açıkladığı- okullarda değil yine Milas’a gidiyoruz…
Anlamak mümkün değil.
Daha düne kadar ev hapsine giren yaş gurubundaydı bu çocuklarımız. Gık demeden uydular toplumsal kurallara. Her zaman takdirlerimizi de sunduğumuz Sağlık Bakanımız “eski normalleri unutun” derken, “yeni kontrollü normal hayat” diktesinde eski usulleri yine uyguluyor olmanızın açıklaması nedir peki?
Üstelik Bodrum’da Milas’ta olmayan kadar okul ve öğretmen olduğu gayet açıktır ki ülkenin en popüler kurumlarının şubeleri dahi Milas’tan ziyade Bodrum’dadır. Şaibesiz. Okul yok değil, öğretmen yok değil.
Biz veliler olarak, Bodrum’u yönetenlerin, bu kadar riskli bir dönemde çocuklarını Milas’a, Muğla’ya göndermek bir acziyet içinde olabileceklerine inanamıyoruz. Sahip çıkamadıkları o çocuklar dönemin kendine has stresleri dışında maruz bırakıldıkları bu anlamsız kararlarla çok üzüldüler, bilesiniz.
“Geleceğimiz gençliktedir” diye her fırsatta cümleler kuran yöneticilerimizin durumun ciddiyetine tekrar eğilmelerini diliyoruz… Sınav 27-28 Haziran’dadır, düzeltme için vakit geç değildir inancındayız.
BODRUMLU GENÇ BODRUM’DA SINAVA GİRMELİDİR, PANDEMİ BASİT DEĞİLDİR…
Beni tanıyan tüm arkadaşlarımdan rica ediyorum, sesimizin duyulması için paylaşabilirseniz, müteşekkir kalacağım…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.