Bodrum Gündem

Müdürden Mesaj Var

Müdürden Mesaj Var
22.06.2020
0
A+
A-

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, 2019-2020 Eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Öğretmen, öğrenci ve velilerin büyük çoğunluğunun korona virüs sürecine kolay uyum sağladığını ve geleceğin dünyasına hazırlık noktasında nice yeniliği de tecrübe ettiklerine değinen Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz’ın yayınladığı mesajın detayları şöyle;

Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler…

19 Haziran 2020 Cuma günü 2019-2020 Eğitim Öğretim yılını tamamlamış olacağız.  Bugün Bodrum ilçemiz genelinde 113 okulumuzda 27.465 öğrencimiz karne alacak ve 2.027 öğretmenimiz ile birlikte yaz tatiline gireceklerdir.

Bu karne günümüz diğer karne günlerimizden farklı olarak, öğretmenlerimiz öğrencilerimizin gözüne bakarak karnelerini teslim edemeyecek. Bir taraftan bunun burukluğunu yaşarken diğer taraftan yeni tip koronavirüs salgınını sürecinde Bakanlığımızın da uygulamalarıyla çok başarılı bir uzaktan eğitim süreci geçirdik. Bu süreçte özveri gösteren tüm okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.

2019’un Aralık ayında ilk defa Çin’de görülen ve kısa bir zaman içerisinde ülkemiz dâhil dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını, 23 Mart 2020 tarihinden 2019/2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran 2020’ye kadar öğrencilerimizi “uzaktan eğitim” sürecine dâhil etmiştir. Bakanlığımızın öncülüğünde yürütülen uzaktan eğitimle öğrencilerimiz normal zamanlarda okullarda işleyecekleri dersleri işlemişler, sosyal ve kültürel açıdan kendilerine katkı sunacak pek çok yeni etkinliği hayata geçirmişlerdir.

Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin büyük çoğunluğu bu sürece kolay uyum sağlamışlar ve geleceğin dünyasına hazırlık noktasında nice yeniliği de tecrübe etmişlerdir.

Eğitimcilerimiz pandemi sürecinde gerek vefa destek guruplarında yaptıkları çalışmalar gerek de maske, dezenfektan, siperlik gibi en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin üretiminde özveriyle çalıştılar.  Üretim sürecinde yer alarak Bodrum ilçemize ve ülkemize katkı sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize çok teşekkür ediyorum.

Öğrencilerimiz e-okul üzerinden dijital olarak karnelerini alabileceklerdir. Biz eğitimcilerin yegâne gayesi, özünüzde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgiyi ve ahlak esaslarını sizlere aşılayarak, âlemin gözbebeği olan insana layık olduğu değeri kazandırmaktır. Bunun için sizleri karnenizin sadece sol tarafındaki notlarınıza göre değil aynı zamanda sağ tarafında yazılan becerilerle de değerlendiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki, insan rakamla ölçülemeyecek kadar değerli bir varlıktır. Bugün ve bundan sonra alacağınız tüm karneleri, güçlü ve zayıf yönlerinizi görme aracı olarak değerlendirmelisiniz. Kendinizi iyi tanıdığınız ve çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı asla yitirmemelisiniz. Yaz tatili sürecini iyi bir dinlenmenin yanı sıra kendinizi yeniden değerlendirmek için de kullanmalısınız. Yeni eğitim yılına çok daha iyi bir başlangıç yapmak için tatilde olduğunuz süreyi iyi değerlendirin. Kitap okuyun, sağlığınıza dikkat edin ve fiziksel aktivitelerinizi ihmal etmeyin.

Bu vesileyle 20 Haziran 2020’de Liseye Geçiş Sınavına, 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde ise Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek olan tüm öğrencilerime de başarılar diliyorum.

Yaşamakta olduğumuz salgın hastalıkla mücadele süreci henüz tam olarak sonlanmadığından sosyal mesafe kurallarına özen gösterilmesi ve rehavete kapılmaması konusunda tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize bir kez daha hatırlatmada bulunmak istiyorum. Aldığımız tedbir ve gösterilecek kararlılığın bizleri en iyice sonuca götüreceğini unutmayalım.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim döneminde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin cıvıltıları içerisinde yine bir arada olacağımız sağlıklı günlerde buluşmak üzere tüm öğrencilerime iyi tatiller diliyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.