Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir’i Birilerine Özel Rant Sağlamakla Suçladı

Muğla Büyükşehir’i Birilerine Özel Rant Sağlamakla Suçladı

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen tarafından yapılan yazılı açıklamada Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum Turgutreis’te 46.500.000 m2 yeni alanı imara açarak birilerine özel rant ve haksız kazanç sağladığını iddia etti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ardından şimdi de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü sert bir dille eleştirdi. Oldukça dikkat çeken iddiaları maddeler halinde soran AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Gökmen’in en can alıcı sorusu ise “Önceki dönem Turgutreis Belediye başkanlarımız sayın Mehmet Dinçberk ve sayın Ali Server Yazgan döneminde de defalarca talep edilen plan tadilatının, “Bazı kişilere özel rant sağlar ve kamu menfaatine uygun değil” gerekçesiyle ret edildiğini biliyor musunuz?” ifadelerinin yer aldığı soru oldu. Gökmen bu soru ile açık bir şekilde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün birilerine özel rant sağlamakla suçluyor.

Pandemi Dönemi Fırsat Bilinmiş…

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in yazılı açıklaması şu girizgah ile başlıyor; “Turgutreis’te pandemi sürecinde gerçekleşen bir durum, bizim çok dikkatimizi çekti. Bizleri hayretler içinde bırakan bu durumu sizlerin bilgisine sunmak ve bu vesileyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a bazı sorular sormak istiyoruz…”

Milyonlarca Lira Rant Sağlandı İddiası…

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen yazılı basın açıklamasının ekinde gönderdiği, Turgutreis Sağlık Ocağı bitişiğinde ve yaklaşık 5200 m2 yüzölçümlü arsa fotoğrafları referans göstererek açıklamasına şu şekilde devam ediyor; “Bu arsa 1980’li yıllarda kesinleşen Turgutreis merkez üst ve alt ölçekli imar planlarında “sağlık tesis alanı” olarak ayrılmıştı. Bu arsa o zaman ki maliki tarafından imar durumu nedeniyle çok düşük bir fiyata satıldı. Ancak her ne hikmetse bu arsa Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 08.03.2020 tarihinde yani Pandemi döneminde askıya çıkartılan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı ve ilave imar planı ile konut alanı ilan edildi. Böylelikle bu arsayı zamanında çok düşük bir fiyata satın alan yeni sahibine on milyonlarca lira rant sağlandı? Bölgede konut alanlarıyla kıyaslandığında yeni konut alanı olarak ilan edilen bu arsanın ne kadar değerlendiğini anlayabilirsiniz…”

Büyükşehir Belediyesini Suçlayan Sorular…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün’e maddeler halinde suçlayıcı sorular soran AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in yazılı açıklamasında “Bahse konu arsanın tam lokasyonu, imar bilgileri, yapılan itirazlarla ilgili tüm belgeler elimizde mevcuttur. Dileyen tüm vatandaşlarımız bu belgeleri bizden temin edebilirler…” şeklinde de bir duyurusu yer aldı.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in Muğla Büyükşehir Belediyesine yönelik iddiaları şu şekilde sıralanıyor;

  1. Neden bu alanı konut alanına çevirdiniz? Bu sağlık tesis alanına gerek mi yoktu? Gerek olmalı ki 1980’li yıllarda kesinleşen imar planlarında sağlık tesis alanı olarak ayrılmış.
  2. Peki bu parseldeki sağlık tesis alanını başka özel kişilere ait taşınmazlara kaydırdınız mı
  3. Önceki dönem Turgutreis Belediye başkanlarımız sayın Mehmet Dinçberk ve sayın Ali Server Yazgan döneminde de defalarca talep edilen plan tadilatının, “bazı kişilere özel rant sağlar ve kamu menfaatine uygun değil” gerekçesiyle ret edildiğini biliyor musunuz?
  4. Bodrum aşırı betonlaştı , alt yapı yetersiz” derken nasıl oldu da 46.500.000 m2 yeni alanı imara açan ilk adımı atabildiniz?                                                                            
  5. Pandemi devam ederken ve insanların evden çıkmaya cesaret edemediği bir dönemde planları neden askıdan indirdiniz? Askı devam ederse daha çok kişi itiraz eder diye mi düşündünüz?
  6. Ve sayın Ahmet Aras siz bu durumdan haberdar mısınız? Eğer haberdarsanız herhangi bir müdahaleniz ya da itirazınız oldu mu?
  7. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın itirazlarını dikkate aldınız mı?

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in açıklamasındaki son ifadeler ise oldukça dikkat çekici; “Sayın Osman Gürün, Sayın Ahmet Aras, bizce geç olmadan önceki 1/25000 , 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planları ve plan notlarını çakıştırın ve yapılan değişiklikleri tekrar inceleyin. Kamu vicdanı da yol göstericiniz olsun…”

Konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığından bu sorulara nasıl bir yanıt geleceği de şimdiden merak konusu oldu…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.