Bodrum Gündem

Birinci Sırada Bodrum İkinci Sırada Milas Var

Birinci Sırada Bodrum İkinci Sırada Milas Var

Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli ve her an yıkılma tehlikesinin olduğu ortaya çıktı. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “tehlikenin farkında mısınız?” diye seslendi.

Bodrum Gündem Haber

Merkez üssü Marmaris’te önceki gün yaşanan 5.4’lük sarsıntı Muğla’daki deprem gerçeğini bir kez daha gösterirken, CHP’li Alban, kapıda bekleyen önemli bir tehlikeyi gözler önüne serdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın soru önergesine verdiği yanıtta, Muğla genelinde 1 Ocak 2017’den 5 Mart 2020’ye kadar 1408 bağımsız bölümü içeren toplam 574 yapının riskli olarak tespit edildiğini bildirdi.

Bu yapılardan 266’sı hakkındaki riskli yapı tespiti, bakanlıktan izin belgesi almış yapı denetim kuruluşları ile laboratuvar kuruluşları tarafından gerçekleştirildi. Bu binalarda toplam 1199 konut, 209 da iş yeri bulunuyor.

Tehlikenin Farkında mısınız?

En fazla riskli yapı 199 bina ile Bodrum’da bulunurken burayı 122 riskli bina ile Milas, 80 riskli bina ile Menteşe izliyor. Bu yapılardan 689 adet bağımsız bölüm içeren toplam 288 bina yıkıldı. Geriye 286 riskli bina kaldı. Yanıtta, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Şu anda Muğla’da 286 bina hasarlı ve riskli durumda. 2017’den beri bu binalarla ilgili herhangi bir işlem bakanlık tarafından yapılmadı. Muğla fay hattı üzerinde olan bir kent. İnsanlar, beton tabutlar içinde yaşıyorlar. Bu binalarla ilgili gereken işlem yapılmaz ise bunun sorumlusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Buradan uyarımızı yapıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.