Bodrum Gündem

Barolara Dokunma Nöbeti Bodrum’da Devam Ediyor

Muğla Barosuna bağlı Bodrumlu avukatlar, Bodrum Adliyesinde basın açıklaması yapıp,” Barolara Dokunma Nöbeti Bodrum’da Devam Edeceğiz“ dediler. Muğla Barosu Bodrum temsilcisi avukat Cavidan Özyiğit, bu akşam saat 20:00 de yapılacak olanBarolara Dokunma Nöbeti” ne Bodrum’da faaliyet gösteren tüm Kent Konseyi bileşenlerini ve vatandaşları davet etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Barosu’na kayıtlı Bodrum’da görev yapan avukatlar Bodrum Adliyesi’nde yaptıkları basın açıklamasının ardından oturma eylemi gerçekleştirdiler.

“Bu Mücadeleyi Vatandaşlarımız İçin Veriyoruz”

Muğla Barosu Bodrum temsilcisi Cavidan Özyiğit “Bu hepimizin sorunu, bugün Baroların üzerine oynanan bu oyunun yarın bir başka sivil toplum örgütünün üzerine oynanamayacağı anlamına gelmez. Bugün bu mücadeleyi vatandaşlarımız için veriyoruz. Bu akşam saat 8’de tüm meslek örgütlerini ve vatandaşları bu eyleme destek vermeye davet ediyoruz. Bir süredir, Baroların seçim sisteminin değiştirilmesi, çoklu baro adı altında, meslek örgütümüzü, siyasallaştıracak bir sistem yaratılması,  bir ilde birden fazla baro kurulmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Baroların çağrısı ile Ankara’da yapılmak istenen savunma mitingi, alelacele yasaklanmış, Yasa değişikliğinin doğrudan tarafı olan Avukatları temsil eden Baro başkanları meclis çalışmasına alınmamıştır.

Baro Başkanları TBMM meclisin kapısında bekletilmiş ve halen bekletilmektedir. Geçen hafta tarım konusunda yapılacak değişiklikler için, tüm temsilcilerini meclise alarak çalışma yapan Milletin Meclisi, bugün, savunmayı temsil eden Baro Başkanlarını meclise almamış, Baroları ilgilendiren yasayı yaklaşık,150 bin avukatı temsil eden Baro başkanları olmaksızın geçirmeye çalışmaktadır.

Her ne yasak olursa olsun, her ne yapılırsa yapılsın avukatları kimse susturamaz. Mitingi yasaklasalar da binlerce avukat arkadaşımız Ankara’da. Savunma susmaz.

Bugün  bu yaşananlar ve bizlere yaşatılanlar, Milletin Meclisinin  önünde, Avukatların bekletilmesi, anayasanın hiçe sayılması  tarihi bir ayıptır, utançtır, hatadır. Yasanın doğrudan muhatabı olan avukatların dinlenmemesi, hiçe sayılması, çok vahimdir.

Barolar, hukukun, insan haklarının, vatandaşların sesidir. Yapılmak istenen değişiklikler yalnızca Barolara yönelik değildir. Esas müdahale bağımsız yargıya, hukukun üstünlüğüne, hukuk devleti ilkesine, bizzat adalete, vatandaşların hakkına ve hukukuna yöneliktir.

Bizler; hukuk devletinin, bağımsız yargının ve bağımsız savunmanın savunucularıyız. Bu nedenle mücadelemiz, bağımsız savunma- bağımsız yargı içindir! Bizler, tek bir cübbe olsun istiyoruz. Bizler, tek bir Baro olsun istiyoruz. Bizler, çoklu Baro istemiyoruz. Bizler, Baroların özgür olmasını istiyoruz. Bizler bağımsız savunma istiyoruz. Bizler, derhal bu yanlıştan vazgeçilmesini, yasa teklifinin geri çekilmesini istiyoruz.
Mücadeleyi sonuna kadar hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz!
Muğla Barosuna bağlı avukatlar olarak, yasa çalışmasına son verilinceye kadar başlattığımız ‘Barolara Dokunma Nöbeti için Oturma Eylemi’ ne, devam edeceğiz. Avukatları kimse dizayn edemez, avukatlar üzerinden kimse prim yapamaz.

Bir kez daha, Ankara’da olan tüm Baroların, meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Onlar orada mücadele ettiği müddetçe bizde burada mücadeleye devam edeceğiz. Bu onurlu mücadelemizde tüm vatandaşlarımızı da  yanımızda görmek istiyoruz.

Ve bir kez daha haykırıyoruz. savunma susmadı, susmayacak.” Dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.