Bodrum Gündem

Muğla’dan 60 Avukat Ankara’da

Muğla Barosuna kayıtlı yaklaşık 60 avukat TBMM Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelere alınmayan baro başkanları ve avukatlara destek olmak için Ankara’ya gittiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Barosu Bodrum temsilcisi avukat Cavidan Özyiğit, Bodrum Adliyesi önünde oturma eylemi yapan meslektaşları ile birlikte Ankara’da ki eylemlere destek verdiler.

Gazeteci Fatih Bozoğlu’na yaptığı özel açıklamada ilçeler bazında bu eylemlere devam edeceklerini kaydeden Cavidan Özyiğit Muğla Barosuna kayıtlı yaklaşık 60 avukatın da meslektaşlarına destek vermek için bugün Ankara’da gittiklerini kaydetti Özyiğit “Hemen hepimiz miting için hazırlıklıydık. Bodrum’dan ve diğer ilçelerden araçlarımız da hazırdı. Fakat miting alelacele yasaklanınca toplantılar yapıldı. Zaten pek çok Baro başkanı da Ankara’daydı.  İçeriye alınmadıkları için bekliyorlardı. Yapılıp yapılmayacağı kesin olmadığı için herkes bir yere odaklanamadı. Daha sonra eş zamanlı ilçelerde de eylem yapılacağı ifade edilince pek çok arkadaşımız da yerinde kaldı ve buradaki eyleme destek verdi.  Muğla Barosuna bağlı yaklaşık 60 kadar avukat da eyleme destek vermek için Ankara’ya gitti. Canlı yayınlarda da gördüğümüz üzere emniyet güçleri engellemeye çalışıyorlar. Hafif hafif de gazlıyorlar. Ama Anıkabir’de olduğu gibi daha sonra bu durum sona erecektir. Bizim amacımız gazımızın alınması değil, bu yasa teklifinin tamamen geri çekilmesidir. Bu akşam saat 8’de tüm meslek örgütlerini ve vatandaşları bu eyleme destek vermeye davet ediyoruz. Çünkü bu hepimizin sorunu, bugün Baroların üzerine oynanan bu oyunun yarın bir başka sivil toplum örgütünün üzerine oynanamayacağı anlamına gelmez. Bugün bu mücadeleyi vatandaşlarımız için veriyoruz. Yazılı basın açıklamasını Muğla Barosu adına Bodrum temsilcisi avukat Cavidan Özyiğit yaptı. Özyiğit “Bir süredir, Baroların seçim sisteminin değiştirilmesi, çoklu baro adı altında, meslek örgütümüzü, siyasallaştıracak bir sistem yaratılması,  bir ilde birden fazla baro kurulmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.