Bodrum Gündem

Kıyıkışlacık Yükleme İskelesine İmar Komisyonundan Ret

Kıyıkışlacık Yükleme İskelesine İmar Komisyonundan Ret

Temmuz ayı meclisinde konu ele alındı  ve Bakanlığın yazısına, Kıyıkışlacık’a yükleme iskelesi yapılmasının, arkeolojik, turistik,çevresel, körfezdeki trafik yoğunluğu ve iskeleye mal taşıyacak ağır kamyonların yaratacağı sıkıntılar gibi nedenlerle olumsuz görüş bildirdi.

Bodrum Gündem Haber

Komisyonun bu görüşü tüm meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Alınan bu karar meclisi izleyen  Kıyıkışlacıklılar tarafından memnuniyetle karşılandı ve  alkışlarla teşekkür ettiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, bir sure önce Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yazdığı yazıyla, Kıyıkışlacık bölgesinde arkeolojik ve turistik bölgede bir yeni yükleme iskelesinin yapımının planlandığını bildirerek, görüş istemişti. Ancak cevap için verilen 1 aylık sürede Meclis toplanamadığı için, Milas Belediyesi buna olumsuz yanıt vermiş ve ilk mecliste de konunun gündeme alınacağını ve Meclis kararının da gönderileceğini belirtmişti. Temmuz ayı meclisinde konu ele alındı  ve Bakanlığın yazısına, Kıyıkışlacık’a yükleme iskelesi yapılmasının, arkeolojik, turistik,çevresel, körfezdeki trafik yoğunluğu ve iskeleye mal taşıyacak ağır kamyonların yaratacağı sıkıntılar gibi nedenlerle olumsuz görüş bildirdi.

Karar sonrası açıklama yapan Başkan Tokat ;” Komisyon üyelerimiz yeni yapılacak iskelenin getireceği olumsuzlukları bir çok yönden ele alarak değerlendirdi. Kendilerine hassas çalışmaları için teşekkür ediyorum.Kıyıkışlacık’ın karşısı Güllük’te zaten mevcut bir liman var.İkinci liman Güllük körfezine büyük zarar verir”dedi.

Milas Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu bugün tamamlandı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında toplanan mecliste 21 ana 3 de ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Tokat, “ Korona virüs tedbirleri kapsamında uzun süredir meclis toplantılarımızı gerçekleştirememiştik. Yeni normalleşme süreci kapsamında Temmuz ayı meclis toplantımızı yapıyoruz. Alacağımız kararların Milas’a hayırlı olmasını diliyorum ”dedi. Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından  ek gündem maddeleri okundu ve kabul edildi.

Milas Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının 1. oturumu bugün gerçekleştirildi. Meclis, 2. oturum için 10 Temmuz cuma saat 10:00’da tekrar toplanacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.