Bodrum Gündem

Bodrum’un Sokak Köpekleri

 

Bodrum’da yaşayan herkesin dikkatini çeken ve şimdiye kadar kim bilir kaç kişi tarafından konu edilmiş ama hala çözülememiş olan bir konuda yazmak zorundayım.

Biz Bitez Koyunda her sabah güneş doğarken kürek çekiyoruz. Orada yaşayan belli sayıda sokak köpeği var, insanlara sataşmıyorlar, ancak yabancı bir köpek gelirse biraz gürültü çıkıyor o kadar.

Biz de onları kabullenmiş hatta bazılarına isim takmış durumdayız.

Ancak bir ay kadar önce kırçıllı gri tüyleri ve siyah lekeleri olan sanırım İngiliz Setter cinsi genç bir köpek orada terk edildi.

Tasmasında hiçbir not bulamadık. Çok insancıl, oyun seven ama daha tam terbiye edilmemiş cıva gibi neşeli bir köpekti. Herkesle oynamaya çalışıyor, ilgi gösteren olursa da arabasına kadar peşinden gidiyordu ama kimse onu alıp evine götürmedi.

Zamanla sessizleşti, artık oynamıyor, çağıran olursa sessizce yanına gidiyor, kendini sevdiriyor, sonra üzgün gözlerle orada oturup kalıyor.

Bakımlı parlak tüyleri soldu, hayvan sanki bir ayda ihtiyarladı.

Diğer köpeklerden oynamak isteyen olursa hiçbir reaksiyon vermiyor. Yattığı yerde patilerinin üstüne başını dayayıp gelen geçeni gözleriyle takip ediyor.

Onu öyle gördükçe içimde bir şeyler kırılıyor.

İnsan düşünmeden edemiyor, nasıl bir vicdansız böyle bir yaratığı sokağa atar gider? Kalbinde hiç mi bir sevgi kırıntısı yok…

Bu insanlıktan uzak kişilerden birini yakalasam ona ne derdim acaba? O kalibrede bir kişiye ne söylesem duvara konuşmuş gibi olacağım için düşünmeye devam edince kendimi bir çıkmazda buldum.

Bunu engelleyecek bir kanun, bir makam, bir yetkili yok mudur? Çok mu zor? Medeni ülkelerde nasıl düzenlenmiş???

Konunun yabancısı olduğum için daha fazla devam etmeyeceğim, sadece hislerimi, üzüntümü paylaşmak istedim.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.