Bodrum Gündem

Ekibimiz Yangın İhbarından 9 Dakika Sonra Ekip Olay Yerindeydi

Çırkan Mahallesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangına itfaiyenin geç müdahale ettiği iddialarına Muğla Büyükşehir belediyesinden cevap gecikmedi. Açıklamada  “İlk ihbardan sadece 9 dakika sonra ekiplerimiz olay yerinde yangına müdahale etmiştir” denildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çırkan Mahalle Muhtarı Coşkun Ünlü’nün dün meydana gelen yangın ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara Muğla Büyükşehir Belediyesinden cevap gecikmedi.

Bodrum’a Üvey Evlat Muamelesi Yapılıyor…

Çırkan Mahalle Muhtarı Coşkun Ünlü’nün sosyal medya hesabından yaptığı “Sayın Osman Gürün sizi gerçekten tebrik ediyorum bir itfaiye çarşı merkezden çıkan Mahallesi’ne 60 dakikada geliyor alkışlıyorum sizleri yazık…

Muğla Büyükşehir her zaman söylediğim gibi üvey evlat muamelesi yapmaktan bıkmadınız bir itfaiye çarşıda mı olması gerekiyor yolu üzerinde bir yerden olması gerekiyor…

Bu ölen hayvanların yanan insanların hesabını nasıl vereceksiniz acaba…

Yönetmelikte örneğin bir otel odası için “İç koridora açılan kapılar, en az 30 dakika yangına karşı dayanıklı olacak ” deniliken 60 dakikada olay yerine gelemeyen itfaiye icin ne söylenebilir ki …( odada bekleyen sen değilsen sorun yok gibi mi ?)… “ şeklindeki açıklamalarının ardından

Ekibimiz Yangın İhbarından 9 Dakika Sonra Ekip Olay Yerindeydi…

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce yazılı basın açıklaması yapılarak ekiplerin yoğun trafiğe rağmen ilk ihbardan 9 dakika sonra yangında müdahale ettiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bodrum ilçemizin Çırkan Mahallesi’nde dün akşamüstü saatlerinde meydana gelen yangın ile ilgili Büyükşehir Belediyemize ve itfaiye ekiplerine yönelik doğruyu yansıtmayan beyanlar hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Söz konusu yangının başlamasının ardından saat 16:53’te Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekiplerimize ilk ihbar ulaşmıştır. Ekiplerimiz 16:54 itibariyle İtfaiye istasyonundan yangına müdahale etmek için acil çıkış yapmıştır. Saat 17:02 itibariyle yoğun trafiğe rağmen olay yerine ulaşılmıştır. Yani İtfaiye İstasyonumuza 16:53’te ulaşan ilk ihbardan sadece 9 dakika sonra ekiplerimiz olay yerinde yangına müdahale etmiştir. Tüm bu süreç resmi olarak kayıt altına alınmıştır.

Topluma karşı sorumluluk taşıyan kişilerin böyle önemli konularda gerçeği yansıtmayan bilgilerle kamuoyunu yanlış yönlendirmemesi ve canı pahasına görev yapan itfaiye ekiplerimizin emeklerini hiçe saymaması gerekmektedir.

Ayrıca gerçeği yansıtmayan sosyal medya paylaşımları üzerinden haber yapmadan önce kurumumuzu arayarak bilgilerin doğruluğunu teyit etmek isteyen, sorumluluk sahibi ve etik değerlere bağlı basın mensuplarına teşekkürü borç biliriz” denildi.

Dün akşamüstü saatlerinde bir kısmı tarım arazisi olan derede çıkan yangın, korku ve paniğe neden oldu. Mahallelinin sokağa döküldüğü yangında 1 kişi hafif şekilde yaralandı, 2 minibüs zarar gördü, karaya çekilen bir sürat teknesi de yanarak kül oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.