Bodrum Gündem

İtalya İzmir Konsolosundan Bodrum Ziyareti

İtalya İzmir Konsolosundan Bodrum Ziyareti

İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, İtalya’nınMuğla-Bodrum Fahri Konsolosu  Sinan Kızıltan ile birlikte 17 Temmuz Cuma günü Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Bodrum’un İtalya’da tanıtımı için neler yapılabileceği görüşüldü.

İtalya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gündeme alındığı görüşmede Bodrum’un İtalya’da tanınırlığını arttırmak için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve İtalyanların Muğla’nın koylarını ve doğasını çok sevdiklerinin altı çizildi. Ekim ayının sonunda Bodrum’un ekonomisi hakkında bilgilendirici bir toplantı düzenlenmesi kararlaştırılırken bu toplantı sonrasında da İtalya’da Bodrum’un tanıtımı girişiminde bulunulması kararlaştırıldı.

BODTO Başkanı, Konsolos Giorgio’ya ziyaretleri için teşekkürlerini sunarken Bodrum Ticaret Odası olarak ortak geliştirilecek gerek ticari gerekse turistik faaliyetler için çalışmaya hazır olduklarını belirtti. İtalya’nın Muğla-Bodrum Fahri Konsolosu Sinan Kızıltan’ı da görevi dolayısıyla tebrik eden Kocadon yeni görevinde başarılar diledi ve “Yeni görevinde İlimiz ve Bodrum için çok yararlı işler yapacağınıza inancım tamdır.” dedi.

Görüşmede Covid-19 Salgını nedeniyle hayatını kaybeden İtalyan vatandaşları için üzüntüsünü de dile getiren Başkan Kocadon, “Bu salgından ülkeler olarak hepimiz çok etkilendik. Akdeniz ülkeleri olarak en başta turizm faaliyetlerimiz olmak üzere ekonomimiz büyük sekteye uğradı.” diyerek aynı acıyı paylaştıklarını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.