Bodrum Gündem

DSİ, Muğla’da Önemli Çalışma ve Projelere İmza Atıyor

DSİ, Muğla’da Önemli Çalışma ve Projelere İmza Atıyor

Muğla Valisi Orhan Tavlı, DSİ 213. Şube Müdürlüğü’nün hizmet ve projeleri hakkında brifing aldı…

Bodrum Gündem Haber

DSİ 213. Şube Müdürlüğü hizmet binasına gelişinde Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter ve DSİ 213. Şube Müdürü Mehmet İskender tarafından karşılanan Muğla Valisi Orhan Tavlı, müdürlük birimleri ziyaret etti.

DSİ 213. Şube Müdürlüğü’nün hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavlı, kurumun genel işleyişi, bölgedeki yağış durumları, su ve toprak kaynakları, içme suyu potansiyeli, barajların doluluk oranları, sulama birlikleri, hidroelektrik potansiyeli, HES projeleri, tamamlanan ve projesi devam eden baraj, gölet, sulama ve taşkın tesisleriyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DSİ’nin yatırımcı büyük bir teşkilat olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, DSİ tarafından yapılan yatırımların önemine değinerek, “DSİ’nin yaptığı taşkın koruma projeleri ile vatandaşlarımızın can ve mal kaybı korunurken, barajlar sayesinde tarım arazileri sulanıyor ve tarımsal üretimde artış sağlanıyor. Yaşamın devamı için gerekli olan su kaynaklarının korunması, planlanması ve yönetimi gibi çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyor…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.