Bodrum Gündem

Tamer Şahinoğlu “TEKNELER, GÖLGELER VE KAKTÜS” Sergisi

Tamer Şahinoğlu “TEKNELER, GÖLGELER VE KAKTÜS” Sergisi

“Karanlık gölgelerden korkmayın; bu, yolun bir yerinde bir ışık olduğu anlamına gelir.”

SERGİNİN KONUSU

Tamer Şahinoğlu 2020 yılı kişisel sergisi  “Tekneler, Gölgeler ve Kaktüs’’ ü,

29 Temmuz – 11 Ağustos 2020 tarihleri arasında, Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, Bodrum’un temel unsurlarını oluşturan tekneleri, aydınlık sokaklar içindeki kontrast gölgeleri ve güneşli Ege doğasının değişmezi olan kaktüsleri konu ediniyor.

Farklı tekniklerle ortaya çıkan denemeleri ile Tamer Şahinoğlu’nun çok renkli tarzını ortaya koyduğu sergide, kimi zaman kaba spatulalarla, kimi zaman teknik kalemlerle ve kimi zaman da farklı malzemeler kullanarak oluşturduğu çalışmaların gözlemlenmesini mümkün kılıyor. Şahinoğlu, bilindik tekniklerin sonuçlarını sorgulayarak, alternatifleri zorlayarak, içinde yaşadığı coğrafyanın renklerini gözler önüne seriyor. 2015 sonrası çalışmalarının ortak noktası çoğunlukla kaktüsler olsa da, soyut denemelerinin içerisinde Bodrum ve tekneler de sıkça yer alıyor.

Bu sergisinde ayrıca, ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunacağı siyah – beyaz çalışmaları da yer alıyor. Gölgeler ve lekeler konusunu kaygısızca işleyen, birkaç dokunuşlu fırça darbeleriyle ele alan Şahinoğlu, yoğunluğu yalın bir şekilde uyguluyor. Ayrıca, leke şeklindeki bu çalışmaları, yakın bir zamanda kitap haline getirilerek, ilgilileriyle buluşturulmaya hazırlanıyor.

ÖZGEÇMİŞ

Tamer Şahinoğlu, 1962 yılı Sakarya’da doğmuştur. İlk ve ortaokul tahsilini Sakarya’da yapmış, yükseköğrenimini İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

Çocuk yaşlardan itibaren resim yapmakta olan Şahinoğlu’nun eserleri, ilk defa ressam Fahir Aksoy’un dikkatini çekmiştir. 1990 yılında yer aldığı bir karma sergide resimleri ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunulmuştur. İbrahim Balaban, Nedim Günsür, Mehmet Pesen, Fahir Aksoy gibi ressamların teşviki ile durmaksızın resim yapmaya devam eden Tamer Şahinoğlu, yurt içinde ve yurtdışında 50 den fazla karma resim sergisine katılmış, pek çok önemli koleksiyonda eserleriyle yer almıştır.

Kişisel Sergileri:

  • 1996 Beyoğlu Bld. Tünel Sanat Galerisi Sergisi
  • 1998 Nişantaşı Oda Sanat Galerisi Sergisi
  • 1999 Kadıköy Seven Galeri Sergisi
  • 2002 Bodrum Torba Sokak Sergisi
  • 2016 Bodrum Sanat Galerisi Sergisi
  • 2017 Bodrum Gündoğan Galeri Costa Sergisi
  • 2018 Bodrum Gündoğan Galeri Costa Sergisi
  • 2019 Bodrum Gundogan Galeri Costa Sergisi

Tamer Şahinoğlu halen 1999 yılında yerleştiği Bodrum’daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.