Bodrum Gündem

10 Yaşındaki Duru Balcı Bodrum’un Gururu Oldu

Bodrum’un 10 yaşındaki sihirli parmaklı kızı Duru Balcı; 2020 Temmuz ayında Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen I.Brüksel Uluslararası Müzik yarışmasında birincilik kazanarak Bodrum’u başarıyla yeniden temsil etti.

Bodrum Gündem Haber

Bu yıl Bodrum İngiliz Kültür Koleji’nde 5. Sınıfa başlayacak olan Duru Balcı; Ukrayna Devlet Konservatuvarı Piyano bölümü mezunu olan Kateryna Saat’ten iki buçuk yıldan bu yana özel ders alıyor.

Yarışmayı 100 tam puan üzerinden 95 alarak tamamlayan Duru Balcı’nın öğretmeni Katheryna Saat adına, Brüksel Devlet Konservatuvarı imzalı Onur Belgesi gönderildi. Duru ayrıca I. Brüksel Piyano Yarışması’nda ki başarısından önce Haziran ayında,  Ukrayna Kharkhiv Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği Kharkhiv Piyano yarışmasına katıldı. Bu yarışmada da kendi kategorisindeki 54 yarışmacı arasında birinciliğe layık görülen Duru bu çok önemli başarılarının nedenini, piyanoya olan sevgisine ve günde en az iki saat piyano çalışmasına borçlu olduğunu düşünüyor.

Bodrum’un sihirli parmaklara sahip altın çocuğu…

Öğretmeni Kateryna Saat’in desteği ve Duru’ya olan inancı sayesinde 2018 yılından bu yana dört farklı ülkedeki uluslararası yarışmada birincilikler ve 2019 yılı Çukurova Üniversitesi Piyano yarışmasında ise ikincilik ile hem ülkemizi hem de Bodrum’u gururla temsil etti. Müzik alanında Bodrum’da ilk defa gerçekleşen ve genç sanatçılar alanında Bodrum’da üst üste kazanılan bu başarı diğer genç yeteneklerin önünü açması noktasında da çok önemli bir rol oynuyor.

Bodrum Belediyesi de destek veriyor…

Duru Balcı’nın ailesi ayrıca Duru’nun bu başarısında Bodrum Belediyesi’nin de büyük bir payı olduğunu söyledi.  Herodot Kültür Merkezi salonunu ve merkezin kuyruklu piyanosunu yarışma videosu çekimi için Duru’nun kullanımına sunan, Bodrum Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet Aras ve Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu’na genç sanatçıya verdikleri büyük destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Yerel yönetimler tarafından desteklenen bu genç sanatçıların, ileride daha büyük başarıları kente getireceğinin altını çizdi.

Jüri çok önemli piyano hocalarından oluşuyor…

9/10 yaş kategorisinde 8 farklı ülkeden 19 yarışmacının katıldığı yarışmanın jüri üyeleri önemli konservatuvarların piyano hocalarının bir araya gelmesiyle oluşturulmuş.

Johan Schmid – piano (Belgium) Conservatoire royal de Bruxelles

Yuka Izutsu – piano (Belgium) Conservatoire royal de Mons Belgium

Académies de Rixensart et de Watermael-Boitsfort

Antoaneta Vodenicharova – piano (Bulgaria) National School of Arts “ Panayot Pipkov “ in Pleven

Aleksandra Pstrągowska– piano (Poland) Academy of Art in Szczecin; Feliks Nowowiejski Music School in Szczecin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.