Bodrum Gündem

Kaymakam ve Başkan Aras’tan Covid-19 Denetimi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kaymakam Bekir Yılmaz ile birlikte ilçe genelinde maske, mesafe ve hijyen denetimi yaparak salgın tedbirleri konusunda vatandaşları ve esnafı uyardı.

İçişleri Bakanlığı’nca Türkiye genelinde başlatılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri denetimi kapsamında sahaya inen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Aras, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek koronavirüs salgını kapsamında alınması gereken önlemler ve uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Bodrum Belediye Meydanı, Neyzen Tevfik ve Cumhuriyet Caddeleri, Gümbet ve Ortakent-Yahşi’de gerçekleştirilen geniş kapsamlı denetimlere, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, Sahil Güvenlik Komutanı Utku Meral, İlçe Sağlık Müdürü Nuray Oral, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, Esnaf ve Sanatkar Odaları Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı ile kolluk güçleri katıldı.

Denetimlerde, maske takmayan vatandaşlar uyarıldı. Maskesi bulunmayan vatandaşlara Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından maske dağıtıldı.

Bodrum’da genel olarak kurallara uyulduğunu belirten Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, turizm hareketliliği artan ilçede süreci sorunsuz atlatmayı umduklarını ­söyledi. Yılmaz, “Amacımız kimseye ceza yazmak, kapatmak değil. Uyarıyoruz ama kurallara uymayanlara gerekirse kapatmaya varan cezalar uygulayabiliriz” diye konuştu.

Bodrum’da genel anlamda duyarlılığın yüksek olduğunu ve kurallara uyulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Aras da “Sokakta ve işletmelerimizde, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına çoğunlukla düzgün bir şekilde uyulduğunu görmek sevindirici. İşletmeler de bu konuda duyarlı, müşterilerini de sürekli ikaz ediyorlar. Personel maske ve eldiven kullanıyor. Herkes, salgınla ilgili tehlikenin bilincin de. Bodrum’da bunu görüyoruz” dedi.

Başkan Aras ayrıca Kovit -19 denetimleri sırasında esnafları işgaliye konusunda da uyardı, yapılan ikazlara rağmen kuralları ihlal eden işletmeler hakkında işlem başlatılması talimatı verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.