Bodrum Gündem

Millet İttifakı Muğla’da Sona mı Erdi

Millet İttifakı Muğla’da Sona mı Erdi

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi komisyonlarında çoğunluk Cumhur İttifakı’na geçti. Ula CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Fikret Uzunhasan’nın vefatı sonrasında yerine Ak Partili Biray Taşkesiği’nin gelmesi ile Meclis aritmatiği değişti. Son büyükşehir meclis toplantısında CHP Grubunun komisyon üye sayılarının artırılması önergesine Ak Parti ve MHP’li üyeler ile birlikte İYİ Partili 3 üye hayır oyu verince önerge reddedildi…

MUĞLA – Bodrum Gündem

Konuyla ilgili ortak bir açıklama yapan Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiler. Açıklamada İYİ Partili meclis üyelerine teşekkür edilmesinin, Muğla’da Millet İttifakının sona erdiğini ve kademeli olarak bütün Türkiye’ye yayılacağının da sinyali verilmiş oldu.

Açıklama şu şekilde;

“Yerel seçimlerin hemen ardından İYİ Parti’den seçilen bir üyenin meclis üyeliğinden istifa ettirilip yerine CHP’li bir meclis üyesinin getirilmesi ile seçimde oluşan meclis aritmetiği bu müdahale ile değiştirilmiş, MHP’nin gurup kurması ve komisyonlara üye vermesi engellenmiş, 7 olan komisyon üye sayılarının 3 CHP, 3 AK Parti ve 1 MHP olarak oluşması engellenmiş, 4 CHP, 3 Ak Parti olarak oluşması sağlanmış ve doğal olarak komisyon başkanları CHP’li üyelerden seçilmişti.

Ula CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Fikret Uzunhasan’nın vefatı sonrasında yerine Ak Partili Biray Taşkesiği’nin gelmesi ile Meclis aritmatiği değişti ve MHP’nin gurup kurup komisyonlara üye vermesinin önü açılmış oldu. Böylece 7 komisyon üyesinin 3 CHP, 3 Ak Parti ve 1 MHP olacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerekecekti. Salı günü Köyceğiz’de MHP İl Başkanı Sayın Mehmet Korkmaz, belediye başkanlarımız ve Cumhur İttifakı Meclis üyelerimizle yaptığımız toplantıda bu durumu görüşmüş ve bugünkü meclis toplantının önemine işaret etmiştik.

Bugünkü meclis toplantısında CHP Gurubu gündemde olmamasına rağmen, bugüne kadar 7 olan komisyon üyesi sayısını 9’a çıkarmayı teklif ederek komisyon çoğunluğunu yeniden ele geçirmek için önerge vermiştir. İYİ Partili 3 Meclis üyesi bu ayak oyununa onurlu bir duruş göstererek hayır demiş ve yapılan oylamada CHP gurubunun bu önerisi Ak Parti, MHP ve İYİParti oyları ile 33’e karşı 34 oyla reddedilmiştir.

Meclis komisyon sayıları 7 olarak kalmış 3 Ak parti 1 MHP ve 3 CHP olarak gerçekleşmiştir. Böylece komisyon başkanları Cumhur ittifakının belirleyeceği üyelerden oluşacaktır. Cumhur ittifakı Meclis üyelerine ve bu onurlu desteklerinden dolayı İyi Parti Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Muğlamıza hayırlı olsun…”

muğlada

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.