Bodrum Gündem

Yeter Artık !

 

Bodrum Kent Konseyi, bu güne kadar binlerce kez patlayan Bodrum İçme Suyu İsale Hattı patlakları ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istediler…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz ve Gürol İnan’ın birlikte hazırladıkları basın açıklamasında Bodrum İçme Suyu İsale Hattı patlakları ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Torba Mahallesi’nde patlağın yaşandığı noktada gerçekleştirilen basın açıklamasını Kent Konseyi adına Arif Yılmaz yaptı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Yetkililerin Dikkatine,

Hijyenin bu kadar önemli olduğu pandemi döneminde defalarca susuzluğa mahkum olduk.

Ekonomisi önemli ölçüde turizme bağlı bir ilçenin pandemi koşullarıyla zorunlu olarak 180 günden 40 güne sıkıştırılmış sezonunda 36 saat susuzluğa mahkum ediliyoruz.

2041 yılına kadar su sorunumuzun çözüleceği müjdesiyle DSİ tarafından yapılan isale hatlarının henüz Büyük Şehir Belediyesi’ne bile teslim edilemediğini görüyoruz.

Yani yıllardır süren su sorunumuza çözüm beklerken, hangi bölgeye ya da kime isabet edeceği belli olmayan bir kaza piyangosu sorunuyla karşı karşıya kaldık.

Bugüne kadar gerçekleşen 1780  patlamaya bakıldığında maalesef olasılığı yüksek bir piyango.

Bu kadar kaza tesadüf olamaz, daha ne bekliyoruz? 

Asıl şans bugüne kadar bir can kaybı olmaması.

Ne bekliyoruz? İnsanlar yaralandıktan ya da can kayıpları olduğunda mı sorumlu arayışına başlayacağız?

Artık Yeter!!!

Turizmde en çok geliri sağlayan üçüncü il olan Muğla da, onun turizmin incisi dünyaca marka olmuş ilçesi Bodrum ve onun cefakar halkı da bu ilgisizliği hak etmiyor.

Biz Bodrum Kent Konseyi olarak öncelikle DSİ ya da Büyükşehir Belediyesi demeden yetkililerden sorunun çözümünü bekliyoruz.

Sonra, boşa akan 4,5 milyon metreküp suyun, tamire harcanan yaklaşık 29 milyon TL Büyük Şehir bütçesinin ve heba edilen kamu kaynaklarının takipçisi olacağız.

Saygılarımızla,

Bodrum Kent Konseyi…”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.