Bodrum Gündem

Bodrum- Akyaka, Bodrum- Marmaris Deniz Ulaşımı Başlayacak

Bodrum- Akyaka, Bodrum- Marmaris Deniz Ulaşımı Başlayacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi turizm eksenli sürdürülebilir deniz ulaşım modeli oluşturulması için GEKA ile protokol imzaladı.

MUĞLA – Bodrum Gündem Haber

Proje ile Bodrum Yarımadası ve çevresinde fizibıl olan deniz hatları tespit edilecek ve bu hatlar için gerekli altyapı çalışmaları hazırlanarak yatırım yapılacak. Muğla’nın turizm merkezlerinde yaz aylarında artan nüfus ve araç trafiğine çözüm noktasında Muğla Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımını canlandırmak için harekete geçti.

GEKA fizibilite çalışması için 199 bin TL hibe vereceği projede, Bodrum Yarımadası ve çevresinde fizibıl olan deniz hatları tespit edilecek ve bu hatlar için gerekli altyapı çalışmaları hazırlanarak yatırım yapılacak. Bodrum Yarımadası çevresinde hayata geçecek proje ile Bodrum’un turizm noktaları arasında ve uygun yolculuk değerlerine ulaşılması sağlanacak.

Proje kapsamında Bodrum- Akyaka, Bodrum- Marmaris gibi güzergâhlarında hizmet vermek hedeflendi. Bu çalışmalar sonucunda bir deniz ulaşım modeli kurulacak. Muğla’nın diğer kıyılarında da bu model örnek alınarak yatırımlar yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.