Bodrum Gündem

Denizin Ekolojik Dengesini Bozanlar Cezasız Kalmayacak

Denizin Ekolojik Dengesini Bozanlar Cezasız Kalmayacak

 

Bodrum ve Milas’ın Meşelik Mahallesi’ndeki Pina Yarımadası’nda denizin altına duvar yapan oteller hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı öğrenilirken Deniz Temiz Derneği TURMEPA Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç de konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı…

Bodrum Gündem Haber

Denizin dibine duvar örüldüğünün Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli dalgıçlar tarafından çekilen fotoğraf ve görüntülerle belirlenmesinin ardından, duvarı yaptığı ekiplerce tespit edilen otelin yöneticileri hakkında adli süreç başlatıldı.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından denizin altına metrelerce uzunlukta duvar yapan otel hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına, “Denizin altında kaçak duvar yaparak denizin ekolojik dengesini bozduğu ve denizi kirlettiği iddiasıyla” suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi. Ekiplerin yaptığı tespitlerin, uydu fotoğraflarının ve dalgıçların denizin altından aldığı görüntülerin de suç duyurusu esnasında savcılığa verileceği ifade edildi.

TURMEPA & Deniz Temiz Derneği Bodrum Şubesi resmi olarak takibe aldı…

Deniz Temiz Derneği TURMEPA Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç de konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Yalıkavak, Güvercinlik ve Pina Yarımadasına deniz tabanına yapılan ve su altı kameralarınca tespit edilen beton duvarlarla ilgili incelemelerin gerekli kurumlarla devam ettiğini bilgisini vererek, aynı zamanda TURMEPA & Deniz Temiz Derneği Bodrum Şubesi olarak konuyu takip altına aldıklarını ve resmi olarak yakından ilgilendiklerini kaydetti.

Denizin Ekolojik Dengesini Bozanlar Cezasız Kalmayacak…

Deniz Temiz Derneği TURMEPA Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç açıklamasına şu şekilde devam etti; “Bazı tesislerin suni sahiller yaratarak doğanın dengesini bozup, metrelerce betonlaşmayı deniz dibine yayarak oradaki ekolojik dengenin de tehlike altına sokmasının elbette ki bir yaptırımı olacaktır. Deniz dibindeki ekolojik dengeyi bozan ve posidonia çayırlarının yok olmasına sebebiyet veren bu olay hakkında TURMEPA olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda kurumalarla iletişim haline geçtik. Denetim esnasında kaçak yapılar tespit edildi. Gerek Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli dalgıçlar gerekse Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ve İl tarım Orman Müdürlüğü’nden kurulan uzman ekip denizaltındaki yapılaşmanın incelemesini yapıp, bunları yapan kişilere cezaları tanzim edeceğini de bildirdi…”

Denizlerimizin oksijen üretmesine ihtiyaç var…

Başkan Dinç iklim değişikliklerinin etkisiyle de dünya genelinde denizler ve okyanuslar giderek ısındığına da dikkat çekerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Su ısındıkça alınabilecek oksijen miktarı azalıyor. Diğer yandan da bizim bölgemizde olduğu gibi sıcak sulardaki deniz canlıları hareket edebilmek, beslenebilmek ve üremek için daha fazla oksijen ve enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bölgemizde bulunan pek çok canlı türü bulundukları yaşam alanını terk edip, daha derinlere ve soğuk alana giderek yaşamaya çalışır. Bu da ekolojik sistemin doğal dengesinde radikal değişikliklere ve canlı çeşitliliğin hızla azalmasına yol açar. Denizlerimizdeki oksijensiz bölgelerin artması demek, denizde bulunan yaşamı ölüme terk etmek demek. Büyüyen ve yaşam alanı sağlayan tüm organizmalar bırakalım da doğanın dengesiyle yerini ve döngüsünü bulsun. Biz insanlar da yaşayabilmesi için denizlerimizin oksijen üretmesine ihtiyaç var…”

Deniz Temiz Derneği TURMEPA Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç açıklamasını “Kendi bölgemizde bu yapılaşmayı doğru bulmadığımızı üstüne basa basa belirtmek istiyorum. Ayrıca TURMEPA & Deniz Temiz Derneği Bodrum Şube olarak bu işin takipçisi olacağız. Lütfen duyarlı olalım ve geleceğimizi düşünüp günümüzü kirletmeden yaşamaya çalışalım. Doğanın nefes alabilmesi için bizim özverimize ihtiyacı var…” uyarısı ile tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.