Bodrum Gündem

Çöp Konteynerleri İlaçlanıp Yıkanarak Dezenfekte Ediliyor

Bodrum Belediyesi, Corona virüsle mücadele kapsamında kent temizliği çalışmalarına dezenfeksiyon uygulamalarını da ekledi. Geçtiğimiz aylarda konteynerlerin bakım ve onarımını tamamlayan Belediye, salgınla mücadele sürecinde konteynerleri düzenli olarak dezenfekte etmeye başladı.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Temizlik İşleri Birimi tarafından başlatılan çalışmalarda çöp konteynerleri virüs yayma riskine karşı kontrol altına alınıyor. Konteyner ve çevresi yıkama aracı ile temizlendikten sonra özel solüsyonla ilaçlanıp dezenfekte ediliyor. Bodrum’da vatandaşın konteynerle temasını en aza indirmek amacıyla eski tip konteynerler da yeşil çit ile kaplanıyor. İlçe genelinde düzenli olarak sürdürülen çalışmalar, vatandaşlardan da tam not alıyor.

Ekipler, konteyner temizleme ve dezenfeksiyon çalışmalarını Torba ve Kızılağaç mahallelerinde tamamladı. Uygulama, aralık ayı sonuna kadar belirlenen plan doğrultusunda Bodrum’un tüm mahallelerinde devam edecek. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara çöp konteynerlerinin kullanımına özen göstermeleri uyarısında bulunarak, maske ve eldiven gibi atıkların da toplum sağlığı için konteynerlere atılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.