Bodrum Gündem

Fen Lisesini Kazanan Öğrencilerin Velileri İle Milli Eğitim Karşı Karşıya Geldi

Fen Lisesini Kazanan Öğrencilerin Velileri İle Milli Eğitim Karşı Karşıya Geldi

 Muğla’nın Menteşe İlçesi’ne Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12 Milyon lira maliyetle yaptırılan Fen Lisesiyle ilgili veliler ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü karşı karşıya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Fen Lisesi’ni yeni kazanan öğrencilerin diğer öğrencilerden ayrı ve eksikleri olduğu iddia edilen okula gönderilmesine yönelik alınan karar velilerin tepkisine neden oldu.

Yaşanan gelişmelerin ardından Muğla’daki 5 ticaret odası tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse kamuoyunda okulun hizmete girmesi ile ilgili çok sayıda tartışma ve beraberinde bilgi kirliliği yaşandığını üzülerek izlemekteyiz. Bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirebilmek adına bu basın bildirisini yayınlama ihtiyacı hissettik. TOBB Fen Lisesi için, 8 Ekim 2015 tarihinde, TOBB ile Muğla Valiliği arasında, MUTSO ev sahipliğinde, Muğla Odaları ve Borsa’nın da katılımıyla bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol neticesinde 22 Ağustos 2017 tarihinde, TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi ve çalışmalar başlatıldı.” denildi.

“Yükümlülüğümüz Okulu Valiliğe Teslim Etmekti”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Şunu belirtmek isteriz ki; TOBB ve Muğla Odaları ve Borsa olarak üzerimize düşen tüm sorumluluklar süresi içerisinde titizlikle sürdürülmüş ve neticelendirilmiştir. Protokolde belirtildiği üzere yükümlülüğümüz, 16 derslikli ana binayı oluşturmak ve Valiliğimize teslim etmekti. Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, protokol şartlarında kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek eğitime, bilime, Muğla’ya yakışır bir Fen Lisesi binası yaptı ve teslim etti.”

“Okulun Eksikleri İle İlgili Yükümlülüğümüz Yok”

Okulun ne zaman eğitime açılacağı, ek binaların, yemekhanelerin yada spor tesislerinin yapılıp yapılmaması gibi kamuoyunda gündeme gelen ve özellikle bazı veliler tarafından yapılan eleştirilere konu olan iş ve işlemlerde TOBB’un ve Muğla Odaları ve Borsa’nın yetkisi ve sorumluluğu olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Biz TOBB ve Muğla Odaları ve Borsa olarak, Muğla’nın eğitimine önemli bir katkı sağlamak adına, yaklaşık 12 Milyon TL’lik bir yatırımın Muğla’mıza kazandırılmasının huzuru içerisindeyiz. Bütün bunların yanında, eksiklerin giderilmesi adına, Muğla kamuoyundan, velilerden, üyelerimizden gelen taleplerin yönetim kurullarımız tarafından titizlikle değerlendirilip, yasal çerçevede elimizden gelen her desteği vereceğimizi ve bunun dışında herhangi bir yükümlülüğümüzün bulunmadığını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.