Bodrum Gündem

ARSA SAHİPLERİNE EK SÜRE VERİN

ARSA SAHİPLERİNE EK SÜRE VERİN

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Köy Kanunu’nda yapılan değişiklikle arsa sahibi olan vatandaşların mağduriyetini giderecek düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu. GİRGİN “Köy kanunu ile arsa sahibi olan vatandaşlarımıza verilen ek süre uzatılmalıdır” dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin  konu ile ilgili şunları dile getirdi; “442 sayılı Köy Kanununa 1987 yılında 3367 sayılı yasa ile eklenen 7 ek madde kapsamında Muğla İli genelinde toplamda 1955 adet arsa üretilmiştir. Bu arsaların 83’ü Bodrum’da, 369’u Dalaman’da, 14’ü Datça’da, 139’u Seydikemer’de, 117’si Menteşe’de, 945’i Milas’da, 215’i Ula’da, 73’ü Yatağan’da bulunmaktadır.
Üretilen bu arsaların hemen hemen tamamının hak sahiplerine satışı gerçekleştirilmiştir. Ancak bu arsaların büyük bir kısmında, şart koşulan yapılaşmalar ekonomik zorluklar nedeniyle kısmen gerçekleşmiştir.
28.11.2017 tarihinde 442 sayılı Kanuna eklenen Geçici 5. Madde ile hak sahiplerine binalarını yapmaları veya taksitlerini ödemeleri amacıyla 31/12/2020 tarihine kadar ek süre verilmiştir.

Ekonomik Kriz Sonucu Yapılaşmalar Tamamlanamadı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin  sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz Küresel Koronavirüs Salgını’nın etkileri ile daha da katmerlenince, şart koşulan yapılaşmaların tamamlanması imkânsız hale gelmiştir” diyen Girgin, şöyle devam etti: “Bu nedenle acilen, hem hak sahiplerinden, borcunu ödemiş olanların aldıkları arsalar üzerindeki yapılaşmanın tamamlanma şartının herhangi bir süreye ve sınırlamaya tabi tutulmamasına yönelik bir düzenleme yapılmalı hem de hak sahiplerinden, borcunu ödeyememiş olanların, ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik yavaşlama ve şartlar nedeniyle 31.12.2020 olarak belirlenen sürenin uzatılmasına yönelik bir çalışma yapılmalıdır.”

Bakan Yardımcısı Varank İle Görüşüldü

Vatandaşlarımızdan ve muhtarlarımızdan gelen sorular üzerine geçen hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile telefonla görüştüğünü söyleyen Girgin konu hakkında daha önce yazılı soru önergesi verdiğini de belirtti.

Fatma Varank’ın konunun değerlendirileceğini ve bu konuda bir çalışma yapıldığını kendisine ilettiğini belirten Girgin, yeni yasama döneminde konunun takipçisi olacağını ifade etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.