Bodrum Gündem

Göze Çarpan Deha Jean- Marc Luisada Bu Akşam Gümüşlük’te

Göze Çarpan Deha Jean- Marc Luisada Bu Akşam Gümüşlük’te

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda geçtiğimiz hafta (17 Ağustos) açılış konserini gerçekleştiren 17.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Tunus doğumlu Fransız piyanist Jean-Marc Luisada’yı 25 Ağustos Salı günü saat 21.00’de festival mekanlarından Antik Taş Ocağı’nda ağırlamaya hazırlanıyor.

Bodrum Gündem Haber

Dünyanın önde gelen festivallerinde yer almış ve aynı zamanda Ecole Normale de Musique de Paris’de müzik profesörü olan Fransız piyanist Jean-Marc Luisada, Joseph Haydn’ın Sonate n°13 in G major eseri ile konserine başlayacak. Programın devamında Bodrumlu sanatseverler Bach’ın French Suite n°5 eseri, Chopin’in başyapıtlarından Grande Valse Brillante in E flat major, op.18, Valse in A minor, op. 34 n°2 ve Scherzo n°2 in B flat minor, op. 31 eserleri ile buluşurken, gecenin kapanışı 20. yüzyılın en iyi bestecilerinden Amerikalı Gershwin’in Rhapsody in Blue eseriyle gerçekleşecek. Piyanist Luisada için Amerikan sineması ile eş değer olan bu eser New York, gece ve tutkuyu ifade ediyor. Sadece piyano için yazılan ve nadiren çalınan bu orijinal versiyonunu piyanist Luisada, Bodrumlu sanatseverlerle 2500 yıllık Antik Taş Ocağı’nda buluşturacak.

Rus piyanist Nikita Magaloff ve Avusturyalı piyanist Paul Badura-Skoda’nın da öğrencisi olan Jean-Marc Luisada, 1985 yılında Varşova’da düzenlenen Uluslararası Chopin Piyano Yarışması’nda (International Chopin Piano Competition) beşincilik ödülüne layık görüldü. Daha 29 yaşındayken Avrupa, Amerika ve Asya’da sahne almış sanatçı “göze çarpan deha” sanatçı sıfatıyla dünya çapında tanındı.

17 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecek olan festivalin tüm enerjisi Hollandalı enerji firması Volta Energy’nin güneş panelleri vasıtasıyla sağlanıyor. Festival ekibi, tüm etkinliklerini Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ve Volta Energy sponsorluğunda, dünyada az sayıda örneğine rastlanan ve Türkiye’de ilk defa yenilenebilir kaynaklardan üretilen yeşil enerji ile gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşıyor.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festlivali Konser Programı

25 Ağustos 2020

Jean-Marc Luisada

25 Ağustos 2020

Kumda Piyano

31 Ağustos 2020

Deniz Şensoy, Can Çakmur,Jamal Aliyev

6 Eylül 2020

Yuri Honing Acoustic Quartet

8 Eylül 2020

Daniel Zamir (Özel Kayıt Gösterimi)

12 Eylül 2020

Abate Berihun & ADDIS KEN Project (Özel Kayıt Gösterimi)

15 Eylül 2020

Erkin Onay, Çağ Erçağ, Gülsin Onay

Festivalin ana mekanı olan 25 asırlık Antik Taş Ocağı, Toprak Ev ve Gümüşlük sahilindeki festival alanında gerçekleşecek konser ve film programlarının tamamına www.gumuslukfestival.org adresinden ve sosyal medya hesaplarından (@gumuslukfest) ulaşılabilir. Biletler Biletix internet sitesinden temin edilebilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.