Bodrum Gündem

Bodrum’da 10 İşletme Kapatıldı 12 İşletmenin Faaliyeti Durduruldu

Bodrum’da 10 İşletme Kapatıldı 12 İşletmenin Faaliyeti Durduruldu

Bodrum kaymakamlığı tarafından yapılan denetlemeler sonucu Bodrum’da 10 işletme kapatıldı 12 işletmenin faaliyeti durdurulurken, kurallara uymayan diğer işletmelere 700 bin TL’ye yakın idari para cezası kesildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Bodrum yarımadası genelinde yapılan kovid-19 denetlemeleri ile ilgili uygulanan idari ve para cezaları ile ilgili çarpıcı gerçekler ortaya çıktı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın başında bulunduğu;  Bodrum Belediye başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin de yer alığı denetimlerle ilgili kaymakamlıkça yapılan yazılı basın açıklamasında Bodrum’da 10 işletme kapatıldı 12 işletmenin faaliyeti durdurulurken, kurallara uymayan diğer işletmelere 700 bin TL’ye yakın idari para cezası kesildiği ifade edildi.

Bodrum Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı basın açıklamasının detayları şöyle;

İlçemizde salgın hastalıkla mücadele kapsamında alınan tedbirlere  uymayan 12 işletmenin faaliyetleri durdurulmuştur.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Ağustos ayının başlarında, hijyen, mesafe ve maske kurallara uymadığı tespit edilen kafe adı altında yasakları delerek halen açılmalarına izin verilmeyen bar, gece kulübü ve diskotek gibi faaliyet gösteren 10 işletme kapatılmıştı.

Bunlara ilave olarak;

Yine salgın hastalıkla mücadele kapsamında, Gümbet Mahallesi’nde restoran-kafe ruhsatı ile çalışan ve  Beach kulüp adı altında faaliyet gösteren iki işletmede yapılan denetimlerde hijyen, temizlik, maske ve fiziki mesafe gibi alınan tedbirlere defalarca uymadığı ve ruhsata aykırı olarak gece kulübü- bar gibi faaliyette bulunduğu  tespit edilerek 4 gün süre ile kapatılmıştır.

İlçemizde salgınla mücadele kapsamın da oluşturulan karma denetim ekibi, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve zabıta ekipleriyle yaklaşık 13000 iş yeri, alan, pazar, araç vs denetimi gerçekleştirilmiş.

700 bin tl ye yakın idari para cezası yazılmıştır.

Tüm uyarılara rağmen, Kaymakamlığımızca alınan tedbirlere riayet etmeyen toplum sağlığını tehdit eden kişi ve işletmelere asla izin verilmeyecektir.

İnsan sağlığından daha değerli bir şey yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.