Bodrum Gündem

Yeşil Perde Açik Hava Film Gösterimleri Suda Perde’de Devam Ediyor

Yeşil Perde Açik Hava Film Gösterimleri Suda Perde’de Devam Ediyor

Bu yıl ilk defa festival programına dahil olan, Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu Kültür Başmüşaviri Ipek van Dijk ve Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali ekibi ile birlikte tasarlanan “Yeşil Perde” açık hava film gösterimleri geçtiğimiz hafta Antik Taş Ocağı, Taşta Perde’de başladı. Türkiye’de ilk defa yenilenebilir enerjiyle gerçekleşen gösterimler, festival mekanlarından Gümüşlük Festival Merkezi, Suda Perde’de 27 Ağustos-17 Eylül 2020 tarihleri arasında izleyiciler ile buluşmaya kaldığı yerden devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

 Başka Sinema projeler direktörü Azize Tan’ın küratörlüğünde bir araya getirilen “Yeşil Perde” açık hava gösterimleri seçkisi Gümüşlük Festival Merkezi, Suda Perde’de gerçekleşecek gösterimlerle devam edecek. 27 Ağustos Perşembe günü saat 21.00’de sinemaseverlerle buluşacak seçkinin ilk filmi 1988 yapımı, İtalyan yönetmen Guiseppe Tornatore’nin genç bir çocuğun filmlere duyduğu aşkının bir hayat boyu süren güzel ve büyüleyici hikayesini anlattığı Cinema Paradiso (Cennet Sineması) olacak.

“Türkiye’de Caz” Belgesel Ücretsiz Özel Gösterim

29 Ağustos, Cumartesi

Festival kapsamında ücretsiz gösterilecek, 2013 yılında çekilen, yönetmenliğini Batu Akyol’un üstlendiği “Türkiye’de Caz” belgeseli, Türkiye’de caz müziğinin gelişim evrelerini, etkileşimlerini ve caz müziğine emek verenleri toplumsal tarihe paralel olarak inceliyor. İKSV’nin arşivinden görüntüler ve çarpıcı söyleşilerin yer aldığı belgesele katkıda bulunanlar arasında Çağrı Sertel, Can Kozlu, Görgün Taner, İlhan Erşahin,Kerem Görsev,  Pelin Opçin, Quincy Jones ve Zuhal Focan’ın da bulunduğu Türkiye’deki caz dünyasının lider isimleri yer alıyor.

“Yeşil Perde” Açık Hava Ücretsiz Gösterimleri Suda Perde’de!

Müzik, çocuk ve çevre temalarına odaklanan filmlerin yanı sıra festival bu yıl seçkisine Bodrum’da yaşayan kadın yönetmenlerin filmleri ve Bodrum’un sosyo-kültürel özelliklerine değinen kısa belgeselleri ekliyor.

Festival kapsamında gerçekleşecek ücretsiz gösterimler arasında, Hollanda’da sürdürülebilirliği ve yaşam kalitesini artırmaya kararlı 5 farklı şehirde yaşayan kahraman insanların hikayesinin anlatıldığı Yeşil Şehrin Hikayeleri belgeseli; yönetmen Belmin Söylemez’in 2012 yapımı, 56. San Francisco Film Festivali en iyi film ödülü, 31. İstanbul Film Festivali en iyi kadın oyuncu ödülü, 19. Altın Koza Yılmaz Güney ödülü ve SİYAD en iyi film ödülünü kazanan, geleceğe kaçma arzusu taşıyan Mina’nın hikayesinin anlatıldığı Şimdiki Zaman filmi; 2016 SİYAD en iyi belgesel ödülü dahil olmak üzere pek çok ödül alan, yapım ve yönetiminin Berke Baş ve Melis Birder’in yaptığı 2016 yapımı Bağlar belgeseli; 20.yüzyılın Arap dünyasının en ünlü müzisyenlerinden Tassa’nın büyükbabası ve kardeşi Daud ve Salah El Kuwaiti’nin müziğinin yeni bir uyarlaması olan Dudu Tassa & The Kuwaitis’in Radiohead tarafından 2017 yılında ABD turlarına davet edilmesini belgeleyen, bir çok kişisel ve samimi bakış açısını içeren Dudu Tassa & The Kuwaitis belgeseli; 1998 yılının en başarılı filmleri arasında yerini alan ve zamanla bir kült film haline gelen, yönetmen Tom Tykwer’ın acil para bulması gereken genç bir adamın hikayesini anlattığı Koş Lola Koş filmi ve yönetmen koltuğunda Ece Ger’in oturduğu 2019 yapımı,1960’ların sanatsal kültürel dünyasına izini bırakmış, 83 yaşındaki Jim Haynes’in Paris, Londra ve Edinburg’da geçen hayatını konu alan Jim’le Tanışmak filmi yer alıyor.

Festival kapsamında ayrıca Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğinde çocuklar için ücretsiz film gösterimleri ve atölyeler düzenleniyor.

Kumda: “Gümüşlük, Müzisyenler ve Kadın” Sergi Programı Devam Ediyor

17 . Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin pandemi süresince Bodrum’da üretimlerine odaklanan sanatçılar için hazırladığı “Gümüşlük, Müzisyenler ve Kadın” temalı sergi programında 29 Ağustos- 12 Eylül 2020 tarihlerinde Jak Kohen anısına “Müzisyenler” fotoğraf sergisi ve 13- 27 Eylül 2020 tarihleri arasında Yiğit Uygur’un “Kadın” fotoğraf sergisi yer alacak.

Pandemi sürecinin yarattığı zorluklara rağmen dopdolu bir içerik sunan festivalin ana mekanı olan 25 asırlık Antik Taş Ocağı, Toprak Ev ve Gümüşlük sahilindeki festival alanında gerçekleşecek konser ve film programlarının tamamına www.gumuslukfestival.org adresinden ve sosyal medya hesaplarından (@gumuslukfest) ulaşılabilir. Biletler Biletix internet sitesinden temin edilebilir.

“Yeşil Perde” Açık Hava Film Gösterimleri: Yeşil Perde- Suda (27 Ağustos- 17 Eylül 2020)

27 Ağustos 2020

Cennet Sineması

28 Ağustos 2020

Küçük Deniz Kızı Ponyo

29 Ağustos 2020

Türkiye’de Caz (ücretsiz)

1 Eylül 2020

Bir Şarkının Peşinde

2 Eylül 2020

Bal Ülkesi

3 Eylül 2020

2040

4 Eylül 2020

Yeşil Şehir Hikayeleri (ücretsiz)

5 Eylül 2020

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi

7 Eylül 2020

Buena Vista Social Club

9 Eylül 2020

Şimdiki Zaman (ücretsiz)

10 Eylül 2020

Bağlar (ücretsiz)

11 Eylül 2020

Dudu Tassa & the Kuwaitis: Alçakgönüllü olma, o kadar harika eğilsin! (ücretsiz)

14 Eylül 2020

Kadın

16 Eylül 2020

Koş Lola Koş (ücretsiz)

17 Eylül 2020

Jim’le Tanışmak (ücretsiz)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.