Bodrum Gündem

 Kadın Denizciler Ege Sularında Buluşuyor

 Kadın Denizciler Ege Sularında Buluşuyor


23 kadın denizci Dünya Barış Günü’nde “Yelkenler Yine Barışa Açılıyor” sloganı ile Ege sularında buluşuyor. 

Bodrum Gündem Haber
Deniz tutkunu kadın denizcilerin bir araya gelerek kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek amacıyla oluşturduğu ’Tutku mm’ ekibi 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları çerçevesinde ikincisi gerçekleştirilecek olan “Barışa Yelken” etkinliğinde Ege sularında bir araya geliyor.
Ege Sularında Barış Rüzgarları Esecek
Bodrum’ dan çıkarak Didim, Kuşadası, Sığacık ve Çeşme’yi kapsayan yaklaşık 300 deniz millik seyir yapacak olan kadın denizciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle Ege sularında barış rüzgarları estirecek.
Her yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenmesi ve geleneksel hale getirilmesi planlanan  Eylül ayı barış seyirlerine, Barış Seyri ile başlanacak.

Yaklaşık 23 kadın yelkenci, Tutku mm, Kechi sailing  Nil ve Bende teknesinde Barış Seyri için, 28 Ağustos Cuma akşamı saat 19.00’da Milta Bodrum Marina’da toplanacak 29 Ağustos sabahı saat 9.00 da yola çıkacak.
Barış Seyri, sosyal medyada “deniztutkususeyirde” adresinden günlük yayın yapacak ve “Yurtta Barış Dünyada Barış”  ve “Kadınla Barış “ mesajını vermeye devam edecek.
Doğaya, denize, yelkene, barışa tutkun kadınların büyük desteğini kazanan, kendilerine gösterilen büyük ilgiden cesaret ve güç aldıklarını ifade eden Tutku mm teknesi kaptanı Neşe Hasipek;
Adriyatik, Akdeniz-Kıbrıs ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında  “Sözde değil Özde İzindeyiz“ diyerek Türk Kadının 100. Yıl seyrinden sonra her yıl Eylül ayında yapmayı planladığımız Türk kadınları barış seyrine, 29 Ağustos cumartesi  sabahı saat 9.00’da Milta Bodrum Marina’dan başlıyoruz. 7 gün sürecek olan seyrimizde kadınlar olarak yelkenle barış çağrısı yapmaya devam edeceğiz. Yelkenlerimizi şiddete uğrayan  kadınlar için açarak “Kadınlarla Barışın” diyoruz. Amacımız kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek, denizlerde kadınların sesi olmak istiyoruz” dedi.
Tutku mm ekibinin barış seyirlerine; Milta Bodrum Marina desteği veriyor.

Didim D-Marin, Kuşadası Setur Marina, Sığacık Teos Marina ve Çeşme Marina ekipleri marinalarda konuk edecekler.
Tutku mm teknesinde ; Neşe Hasipek, Elif Birand, Arzu Özkan,  Ayşe İsbir, Banu  Şen, Bürge Kaya, Dilek Ibanoğlu, Ender Artur, Güldem Sağra,

Bende teknesinde ; Ceyda Güleçyüz, Aynur Tattersall, Merih Sütlaş, Nuray Varol, Birsen Kozan, Çağla Turhan, Nihal Ermiş , Cahide Erel

Kechi Nil teknesinde; Nevin Çırağan, Nuran Savaşkan Akdoğan, Juliana Patricia Elerman, Neşe Salgıncı, Sevim Salkım, Derya Çöğendez  yer alıyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.