Bodrum Gündem

Muğla’da Trafik Kazalarını Azaltmak İçin Alınması Gereken Önlemler Görüşüldü

Muğla’da Trafik Kazalarını Azaltmak İçin Alınması Gereken Önlemler Görüşüldü

İl genelinde trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

 Bodrum Gündem Haber

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, 13 ilçe Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Karayolları Antalya 13. Bölge Müdürü İbrahim Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Hasan Arslan, Karayolları 26. Şube Şefi Duru Öztop, Karayolları 131. Şube Şefi Ömer Osman Çakır, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Emre Tümer katıldı.

Toplantıda, trafik kazalarını azaltmak için alınması gereken güvenlik tedbirleri, karayolları alt yapı çalışmaları, trafik işaretlemeleri, kazalara sebebiyet verebilen hassas noktalar, trafik kontrolleri, yol güzergâhları, otobüs ve minibüs durakları, ulaşım sorunları, öğrenci taşımacılığı gibi hususlarda bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından sorumluluk alanında bulunan projeler, halen devam eden Muğla-Kale karayolu ve Milas-Yatağan Karayolu, Marmaris-Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde tamamlanan projeler, restore edilen tarihi köprüler ve yürütülen diğer çalışmalar hakkında, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından sorumluluk alanları içerisinde bulunan Seydikemer, Fethiye ve Dalaman ilçelerinde yürütülen çalışmalar ile Fethiye-Kalkan, Fethiye-Korkuteli-Çavdır ayrımı yolundaki çalışmalar hakkında birer sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğünce il genelinde yaşanan trafik kazaları ve çözüm önerileri konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

Vali Orhan Tavlı yaptığı değerlendirmede; telafisi mümkün olmayan ve ağır kayıplara yol açan trafik kazalarının önlenmesi, konuya daha fazla dikkat çekilerek toplumsal farkındalığın arttırılması gerektiğine değinerek, trafik güvenliği kapsamındaki uygulama ve tedbirlerin kararlılıkla sürdürülmesi talimatında bulundu.

Toplantı, karayollarında alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken düzenlemeler hakkında fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.