Bodrum Gündem

2020 – 2021 Adli Yılı Korona Salgını Gölgesinde Açıldı

2020-2021 Adli Yılı açılış töreni sadece avukatların katılımı ile Bodrum Adliyesi önünde gerçekleştirildi. Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit “Mesleklerini yerine getirdikleri için ve anayasanın verdiği güvence ile yapmış oldukları açıklamalar ve savunmalar için, sadece adil yargılanma hakkı istedikleri için halen birçok meslektaşımız cezaevindedir…”  dedi…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

2020-2021 Adli Yılı 1 Eylül itibarı ile açıldı. Adli Yıl açılış törenleri diğer yıllardan farklı olarak Corona Salgını gölgesinde gerçekleştirildi. 2020-2021 Adli Yılı açılış törenine sadece avukatların katılması dikkat çekerken, Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit “Bu yıl Hakim ve Savcılar Corona Salgını nedeni ile törenlere katılmayacaklarını bildirdiler. Bu nedenle sadece biz avukatlar olarak 2020-2021 Adli Yılı açılış törenini gerçekleştiriyoruz…” dedi.

Yaklaşık 60 avukatın katılımı ile gerçekleştirilen 2020-2021 Adli Yılı açılış töreninde konuşan Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit tüm dünyada ve yurdumuzda Corona Salgını gölgesinde açılış törenini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adli Yıl Salgın Hastalığın Gölgesinde Açıldı…

Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit konuşmasına “Her yıl olduğu gibi, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak, tüm Dünyanın yaşamakta olduğu, ülkemizde de ağır olarak yaşadığımız, salgın hastalığın gölgesinde, Muğla Barosu İlçe temsilciliğinde görev yapmakta olan meslektaşlarımızla, 2020-2021 Adli yıl açılışını yapmak üzere bir aradayız. Adli Yıl açılışı sebebiyle, aramızda olduğunuz için teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bu vesile ile aramızdan ayrılmış tüm yargı mensubu meslektaşlarımızı da rahmetle anıyorum. 1 Eylül dünya Barış gününün ülkemize, tüm dünya ülkelerine barış getirmesini temenni ediyorum…” sözleri ile başladı.

Adli Yılı Açılışını Çoklu Baro Sistemi Adı Altında Çıkan Ucube Bir Yasanın Varlığı İle Yapıyoruz…

2020-2021 Adli Yılının, Avukatların, tüm Adliye mensuplarının ve Türkiye için adaletin tecelli ettiği, adil yargılanma hakkının kullanıldığı bir yıl olmasını dilediğini söyleyen Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Her yıl aynı temennilerle yola çıkıyoruz. Ancak, gelinen noktada, ne yazık ki adli yıl açılışımızı, Hukuk Devleti, demokrasi ve insan haklarının en önemli savunucularından olan Baroların, tüm Baroların karşı çıkmasına rağmen, ele geçirilmek ve susturulmak için siyasallaştırılmasına yönelik, çoklu Baro sistemi adı altında çıkan ucube bir yasanın varlığı ile yapıyoruz. Yasama ve yürütme erklerinin dengeleyicisi olan, yargı erkinin bağımsızlığının garantörü olan savunmadır, avukatlardır. Baroların siyasallaştırılmaya çalışılması da yargıya bir darbedir, yargı bağımsızlığının ortadan kaldırılmasıdır…”

Yargının Bittiği Yerde Ülke Biter…

“Mesleklerini yerine getirdikleri için ve anayasanın verdiği güvence ile yapmış oldukları açıklamalar ve savunmalar için, sadece adil yargılanma hakkı istedikleri için halen birçok meslektaşımız cezaevindedir…” diye konuşan Av.Karaöz Özyiğit konuşmasına şöyle sürdürdü; “Meslektaşlarımız, savunma cezaevindeyken, hangi yargı bağımsızlığından söz edilebilir. Tecavüzcüler, istismarcılar, söylemleri ile halka kin ve nefret aşılamaya çalışanlar ellerini kollarını sallayarak dışarıda dolaşırken, hangi yargı bağımsızlığından söz edilebilir. Bıçakla, testere ile balkondan atılarak, silahla, boğarak, her gün binlerce kadınımızı kaybediyoruz. Binlerce kadınımız, yolda işyerinde, evde, sokakta, her nevi şiddete maruz kalıyor. Bu gerçeğe ve yaşananlara rağmen, kadınları korumak ve şiddeti önlemek yerine, sözde aileyi koruma adı altında, gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalar yapılarak, ilgili yasal düzenlemeleri yapmaktan kaçınılıyor, İstanbul sözleşmesinden çekilmek için türlü bahaneler uydurulmaya çalışılıyor. Münferit davalarda verilen hızlı kararlar ile kadına şiddeti olağan hale getirilmeye çalışılıyor. Sadece kadına şiddetin değil, yargı kararlarına rağmen, hiç çekinmeden, gözümüze baka baka, doğa talanlarının da her geçen gün artarak devam ettiğini görüyoruz. Tüm bu gerçekler ortada iken, hangi yargı bağımsızlığından söz edilebilir. Her yıl vurgulamaya çalıştığımız gibi bu yılda yeniden üstüne basa basa tekrar ediyoruz. Yargı milletindir, kamusaldır. Bu nedenle hiç kimsenin tekeline ya da bir sınıfın üstünlüğüne bırakılamaz. Yargının bittiği yerde ülke biter…”

Avukatların Bağımsız Duruşu, Yargı Bağımsızlığının Koşulu ve Öncüsüdür…

Vatandaşın güven duymadığı bir yargı sisteminin parçası olmamak için ilkeleri ve cesaretleri ile hukuk adına ve hukuk için mücadeleyi, her ne olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun sürdürmeye devam edeceklerini kalın çizgiler ile üzerine basa basa vurgulayan Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Sorumluluğumuzun ve vazifemizin ne olduğunun, ne kadar ağır olduğunun farkındayız. Çünkü bizler vatandaşın sesiyiz. Avukatların bağımsız duruşu, yargı bağımsızlığının koşulu ve öncüsüdür. Yeni adli yılın, yargının bağımsızlığından endişe duyulmayan, adil bir yıl olmasını, adli yargılanma hakkının olduğu bir yıl olmasını temenni eder, yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım…”

Açıklamanın ardından 2020-2021 Adli Yılı töreni (yine) her yıldan farklı olarak kokteyl yapılmadan tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.