Bodrum Gündem

Bodrum Eğlence Sektörünün can suyu kesilmesin

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği – BESİAD Eğlence Sektöründe Yaşanan Kapatmalarla İlgili Basın Açıklaması yayımladı. BESİAD açıklamasında; “Pandemi döneminin başlangıcından bu yana yakinen biliyoruz. Dolayısıyla bu konuda sürdürülen yanlış ve kırıcı iletişim yollarını kesinlikle tasvip etmiyoruz…” ifadeleri yer aldı…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği – BESİAD Yönetim Kurulu son günlerde Bodrum Eğlence Sektöründe hizmet veren işletmeleri ardı ardına kapatılması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak, en kısa sürede sorunun çözülmesi, kurallara uyan, Bodrum ile özdeşleşmiş, binlerce insana istihdam yaratan kıymetli mekanların can suyunun kesilmemesi dileğinde bulundu.

Ufak tefek eksiklerin tolere edilmesi gerekmektedir…

BESİAD Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamanın başında Bodrum ekonomisinde ve turizminde çok önemli bir yer tutan Eğlence Sektöründe yaşanan üzücü olayların takipçisi olduklarını belirterek şu görüşlere yer verildi; “Durumun net bir şekilde doğrusunu ve eğrisini ayırt etmek maalesef giderek zorlaşmaktadır. Kurallara uymayan, önlemleri hiçe sayan işletmeler olmuştur. Kurallara azami önem gösteren işletmeler olmuştur. Pandemi sürecinde her gün değişen durumlar sebebiyle ufak tefek eksiklerin tolere edilmesi gerekmektedir.  Buna rağmen kurunun yanında yaşın da yandığı bir durum ortaya çıkmıştır.  Bu mağduriyetin ince bir çalışma ile hızla giderilmesi gerekmektedir…”

Kaymakamlık ve Belediye elini taşın altına sokmuştur…

BESİAD Yönetim Kurulu açıklaması şu ifadeler ile devam ediyor; “Bodrum Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız sorunun çözümü için her türlü çabayı sarfetmiş ve elini taşın altına koymuştur. Bunu pandemi döneminin başlangıcından bu yana yakinen biliyoruz. Dolayısıyla bu konuda sürdürülen yanlış ve kırıcı iletişim yollarını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Tam tersine bu durumun çözümsüzlüğe hizmet ettiğini ve tüm sektörün iletişim alanını işgal ettiğini düşünüyoruz…”

Yanlış misal emsal değildir…

BESİAD Yönetim Kurulu açıklamasının son bölümünde ise antik tiyatro, oteller, plajlar vs. gibi başka alanlarda yaşanan sosyal mesafe hataları üzerinden bu konuya çözüm aramanın doğru olmadığını kaydederek şu görüşlere yer verildi; “Yanlış misal emsal değildir. Hem turizm içeriğimiz hem de yarattığı ekonomik kaldıraçlar sebebiyle Bodrum için çok önemli olan eğlence sektörü bu belirsiz ve türbülanslı durumdan acilen çıkarılmalıdır. Yasalar dahilinde yönetilmesi gereken bu süreçte Bodrum Ticaret Odamızın da diğer kurumlarımızın da kullanabileceği tüm iletişim argümanlarını kullanması, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesinin elini kuvvetlendirecek alanlar açması büyük önem taşımaktadır…”

Mekanların can suyu kesilmesin…

BESİAD Yönetim Kurulu açıklaması; “En kısa sürede sorunun çözülmesi, kurallara uyan, Bodrum ile özdeşleşmiş, binlerce insana istihdam yaratan kıymetli mekanlarımızın can suyunun kesilmemesi dileklerimizle…” şeklinde sona eriyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.