Bodrum Gündem

Başkan Deniz Dibinden Ütü Topladı

Başkan Deniz Dibinden Ütü Topladı

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen Küdür Koyunda deniz dibi temizliği yaptı.

Bodrum Gündem Haber

15 Yıllık dalgıç olan Gökmen; ‘’yazın son günlerini yaşadığımız Eylül ayında geleneksel hale getirdiğim ve Küdür Koyunda yaptığım dalışlarla deniz dibi temizliği yapıyorum diyerek, yaşadığımız coğrafyayı önemli kılan koylarımızın temiz kalması için bireysel çabamla örnek olmaya çalışıyorum” dedi.

Yalıkavak Yelken Kulübünün önündeki alanda ortalama 20’şer dakikalık yaptığı 3 dalışla 60 kilogram çöp çıkaran Gökmen, “Bu dalışımızın en ilginç parçası bir ütü oldu” dedi.

Bodrum hemen hemen her bölgesinde özellikle deniz dibi temizliği konusunda yüzlerce kere dalış yaptığını belirten ve 3 Yıldızlı dalgıç brövesine sahip olan Gökmen, şimdiye kadar birçok ilginç malzemeyle karşılaştığını belirterek şunları söyledi:

“Her sezon sonu yaptığım temizlik dalışlarını bu sefer Cumhurbaşkanımızın kararnameyle kesin korunacak alan olan Küdür Yarımadasındaki koyda yapmak istedim. Yat sayısının çok fazla olduğu Küdür Yarımadasında yaptığım deniz dibi temizliğinde deniz dibinden enteresan parçalar çıktı. Çıkan malzemeler arasında bez maske, termometre ve ütü gibi parçalar vardı. Bunları denizcilerimizin ve denizi sevenlerin düşürdüklerine inanıyorum. Denize attıklarını düşünmek istemiyorum. Bu tip çöpleri gördüğümüzde denizin altında şaşkınlık yaşıyoruz. Anlam vermekte zorlandığımız enteresan objelerle karşılaşıyoruz. Bugün 60 Kilogram atık çıkardım bugün. Bunların arasında içecek tenekeleri ve pet ambalajlarda ağırlıklı yer alıyor.”

Yorumlar

  1. Hakan Bodrum dedi ki:

    AK parti – PAK deniz 🙂