Bodrum Gündem

AB Milas Yağlı Zeytinine Coğrafi İşaret Başvurusunu Kabul Etti

AB Milas Yağlı Zeytinine Coğrafi İşaret Başvurusunu Kabul Etti

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Milas’ın coğrafi işaretli ürünlerine AB’den de coğrafi işaret almak için yaptığı girişimlerden olumlu haberler gelmeye devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Bir süre önce Milas Zeytinyağına coğrafi işaret almak için MİTSO’nun yaptığı başvuruyu kabul eden AB, yaptığı inceleme sonucunda üç aylık askı sürecini başlatmıştı. AB, şimdi de MİTSO’nun Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaretli diğer bir ürünü olan Milas yağlı zeytini için yaptığı başvuruyu kabul etti.

AB Avrupa Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü, MİTSO’nun, Milas’a özgü bir sofralık zeytin türü olan “yağlı zeytin” için yaptığı coğrafi işaret başvurusunu yeterli bularak kabul etti. Kurumdan MİTSO’ya gönderilen kabul yazısında başvurunun komisyon tarafından alındığı teyit edildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; AB’den gelen Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasında askı sürecinin başladığı haberini sevinirken ikinci bir sevindirici haber aldıklarını belirterek “Milas yağlı zeytinine de AB’den coğrafi işaret almak için yaptığımız başvuru kabul edildi. Şimdi yağlı zeytinimiz için inceleme süreci başlayacak. Ürünümüz, taşıdığı özellikler bakımından yeterli bulunursa askı süreci başlatılacak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.