Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Nikah Törenlerinde Yeni Tedbirleri Uygulamaya Başladı

Bodrum Belediyesi Nikah Törenlerinde Yeni Tedbirleri Uygulamaya Başladı

Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları tarafından alınan önlemler doğrultusunda nikah törenlerini maske-mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştiren Bodrum Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın 2 Eylül 2020 tarihli genelgesi kapsamında, yeni düzenlemeler yaptı. Buna göre Bodrum’da nikah merasimi şeklinde yapılacak düğün ve nikah törenleri en fazla 1 saat içinde tamamlanacak. Törenlerde, en az bir kolluk görevlisi (kolluk ya da zabıta) görevlendirilecek. 

Bodrum Gündem Haber

İçişleri Bakanlığının 2 Eylül 2020 tarihli genelgesi kapsamında, Türkiye’deki tüm il ve İlçelerde Hıfzıssıha Kuralları tarafından alınan kararlar gereği “sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan” vb. gibi etkinlikler sınırlandırıldı. Bodrum Belediyesi de genelge uyarınca, tüm nikah tören ve merasimlerinde Umumi Hıfzısıhha Kurul kararlarını uygulamaya başladı. Kontrollü sosyal hayatın gerekliliği olan maske-mesafe ve temizlik kuralları konusunda hassas davranan Belediye, nikah için başvuran çiftleri ve ailelerini de yeni kurallar ile ilgili uyarılarda bulunuyor.

Buna göre; nikah merasimi en fazla bir saat içinde tamamlanıyor. Törene, gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların katılmasına izin verilmiyor.

Her törene, en az bir kamu görevlisinin (kolluk, zabıta) görevlendirilmesi sağlanıyor. Tedbirlere uymayanlara, Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verileceği uyarısında bulunan Belediye, nikah sahibi aileleri gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda bilgilendiriyor.

İçşileri Bakanlığı’nın 2 Eylül 2020 tarihli genelgesi kapsamında;

“Bodrum sınırları içerisinde gerçekleştirilen; sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek. Ancak nikah merasimi şeklinde yapılabilecek düğünler ile nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanması sağlanacak. Nikah merasimi şeklinde düğün ve nikah yapılacak düğün salonlarında, sandalye/koltuk düzeni, fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti/ alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak. Nikah merasimi yapılacak düğün ve nikahlarda oyun oynanması, dans edilmesine, toplu yemverilverilmesi de dahil olmak  üzere her türlü yiyecek, içecek servisi / ikramı (paketli su servisi hariç) yapılmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecek. Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanmıştır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.