Bodrum Gündem

CHP 97 Yaşında

CHP 97 Yaşında


CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş Yıldönümü vesilesi ile bir basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Yapılan yazılı basın açıklamasında Sivas Kongresi CHP’nin de ilk kongresi kabul edilirken, en büyük 2 eserinden birinin Türkiye Cumhuriyeti, diğerinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğu vurgulandı.

Adem Zeybekoğlu imzası taşıyan yazılı basın açıklamasının detayları şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, anti-emperyalist bir özgürlük mücadelesinin ardından insanlığın ortak politik birikiminin en yüksek ifadesi olan Cumhuriyet’in bu topraklarda hayat bulmasıdır.
Bu politik atılımın ardında Cumhuriyet Halk Partisi ve onu kuran kadroların Kurtuluş Savaşı’nda edindiği deneyim ve birikim vardır.
CHP, Anadolu insanının kurtuluş kavgasını, Mustafa Kemal’in önderliğinde, anti-emperyalist bir politikayla harmanlayarak özgürlüğü Cumhuriyetimizin harcına katmıştır. “Ya İstiklal Ya Ölüm” bunun devrimci ifadesidir.
Partimiz İçişleri Bakanlığı’na verilen bir dilekçe ile, kağıt üstünde izin alarak kurulan bir parti değildir.  Sivas Kongresi’nde bir araya gelen, Anadolu’da direnişi örgütleyen halkın siyasi iradesidir. O nedenle Sivas Kongresi partimizin ilk Kongresi kabul edilir. Ne mutludur ki, Mustafa Kemal Atatürk, en büyük 2 eserinden birinin Türkiye Cumhuriyeti, diğerinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyerek CHP’nin önemini her seferinde vurgulamıştır.
Böyle bir tarihin içinden süzülüp gelen CHP bugün yine hayati bir görevle karşı karşıyadır: Ülkenin bütün kaynaklarını birkaç müteahhite, medya baronuna ve finans spekülatörüne peşkeş çeken Saray’dan kurtulma ve Cumhuriyeti demokrasiyle harmanlayacak bir güçlendirilmiş parlamenter sistemi, halkımızın istisnasız bütün kesimlerini kucaklayan bir Anayasa ile kurmaktır.…
37. Olağan Kurultay’ımızda kabul ettiğimiz “2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” bu görevi tarifleyen politik yönelimimizdir. İşçimizi, memurumuzu, çiftçimizi, emeklimizi, esnafımızı düze çıkaracak; ülkemizi yeniden saygın bir ülke konumuna getirecek; “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini hayata geçirecek, tüm anti-demokratik uygulamalara son verecek politikalar bütünüdür.
CHP kuruluşunun 97. Yılında halkımızın huzura, refaha, barışa erişme özlemini örgütleyecek politik güce, tarihi birikime ve somut iradeye sahiptir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.