Bodrum Gündem

4.Bodrum Caz Festivali Sona Erdi

4.Bodrum Caz Festivali Sona Erdi

4. Bodrum Caz Festivali’nin son gününde, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde sırayla İlgen Süçükseller & Murat Arkan,  Buket Bengisu & Doğan Kospançalı ve Maya Belsitzman & Matan Ephrat konser performanslarıyla sahne aldı.

Bodrum Gündem Haber

Bu yılki teması Covid-19 tedbirleri nedeni ile DUO projeler olarak belirlenen 4. Bodrum Caz Festivali, 1 Eylül tarihinde Bodrum Kuzey Hendeği’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde sahneye çıkan Şenay Lambaoğlu’nun konseri ile başlamıştı. Festival boyunca caz ustaları Bodrum Kalesi, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü ile Gümüşlük Erkan Oğur Müzik Okulu’nda birçok müziksevere, müzik ziyafetinde bulundu.

Festivalin son gecesinde sahne alan gruplar, mesafe ve maske kurallarına uyularak hazırlanan sahne düzeninde dinleyicilerine unutamayacakları bir müzik ziyafeti verdiler.

Festival Danışmanı Pınar Gürer, tüm dünyayı sarsan pandeminin festivale yaşattığı zorluklardan bahsederek şunları söyledi:

“Tüm dünyayı sarsan pandemi koşullarından ötürü, festivalin olup olamayacağını, konserlerin olup olamayacağını bilemediğimiz bir süreç yaşıyorduk malum. Ama neyse ki 1 Eylül’de başlayan konserler ile 8 Eylül’ü bulduk, arkada da müziğin sesini duyuyorsunuz bugün son günde, son konserdeyiz. Pandemiden dolayı son dakika program oluşturmak zorunda kaldık. Neredeyse bir-bir buçuk ayda programı toparlayıp festivali yapmak durumunda kaldık. Bir de sosyal mesafeye dikkat çekmek için bu festivalin temasını ikili projeler olarak belirledik. Festivalin devamlılığı açısından müziği susturmak istemedik, devam etsin istedik bu koşulda da. Sosyal mesafeli, maskeli, bol kolonya kokulu bir festival yapmak istedik” dedi.

Festivalin son akşamında saat 18:30’dan itibaren başlayan konserler saat 22:30’da sona erdi. İlgen Süçükseller & Murat Arkan’ın ardından sahne alan güçlü yorumcu Buket Bengisu ile deneyimli müzisyen Doğan Kospançalı festivale özel hazırladıkları caz coverlarıyla beğenilen bir performans sergilediler. Saat 21:00’deki final konserinde sahne alan Maya Belsitzman ve Matan Ephrat ise çello, ses ve davul ile hem yaşamda hem de müzikte kendi benzersiz seslerini sergilediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.