Bodrum Gündem

Bodrum’u Seviyorsan İkametini Bodrum’a Al

Bodrum’u Seviyorsan İkametini Bodrum’a Al

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kızılburun Siteler Platformu’nun değerlendirme toplantısında 17 sitenin yönetim kurulu başkanlarıyla bir araya geldi. Sitelerde yaz kış yaşayan vatandaşlardan ikametgahlarını Bodrum’a almalarını rica eden Başkan Aras, “Bodrum’un kış nüfusuna ayrılan bütçeyle yaz nüfusuna da hizmet etmeye çalışıyoruz. Yılın bir bölümünü veya tamamını ilçemizde geçiren site sakinlerimizden ricam ikametgahlarını Bodrum’a alarak, vereceğimiz hizmetlere destek olmaları. ‘Bodrum’u seviyorsan, Bodrumlu ol’ diyoruz.” diye konuştu.

Bodrum Gündem Haber

Başkent Sitesi sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Önder Batmaz, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve Kızılburun Siteler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özük ve platform yöneticileri katıldı.

Kızılburun Siteler Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özük Başkan Aras’ı ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederken; “Sizi makamınızda ziyaret etmiştik platform olarak. Biz site yöneticileri olarak böyle bir tanışma toplantısı gerçekleştirmek istedik sizinle. Siz de bizi kırmayarak davetimize icabet ettiniz, teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Göreve geldiklerinden bu yana Bodrum genelinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili bilgi veren Başkan Aras; “Bölgemizin sorunları ve Bodrum’un sorunları malum. 16 aydır tüm bu sorunların tespiti ve çözüm yollarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Salgın dolayısıyla birçok projeyi de durdurmuştuk fakat bunları tekrar başlatma kararı aldık. Öncelikle bölgelerin acil ihtiyaçlarına ağırlık verdik. Bölgenin su, kanalizasyon ve elektrik işleri tamamlandıysa orada üst yapı ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirdik. Bunun dışında hayatımızı zorlaştıran kent kalabalığı ve trafikle ilgili bizim yetkimizde olan alanlarla çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalarla bölgesel olarak sorunları çözmeye çalıştık ve çalışıyoruz” dedi.

Bahçe atıkları ve evsel atıklar konularında da çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Aras var; “Bu atıkların toplanması ile ilgili bir sistem oturtmaya çalıştı arkadaşlar, gün vererek. Ancak bir araya gelmeden bu sorunları çözebilmek zor anlaşılan. Bizler bugün burada bunları konuşup size ve bize hangi sorumluluklar düşüyor bunları planlamamız gerekiyor. Böyle bir platform oluşturarak bir araya gelebilmiş toplulukta fikir alışverişinde bulunarak nasıl geliştirebiliriz bunları konuşmak için buradayız aslında. Ben burada uygulanan modelin tüm Bodrum’a uyarlanabileceğini düşünüyorum. Biz bu birlikteliği başarabilirsek o zaman aynı modeli diğer site ve bölgelerimize önerebiliriz diye düşünüyorum. Kızılburun Siteler Platformu’na teşekkür etmek istiyorum. Hiçbir zaman şunu da yapın bunu da yapın diyerek gelmediler bize. Biz bunları yapıyoruz, lütfen sizler de bunları yapın diyerek geldiler. Zaten bizler de sorunlara hakimiz. Acil bir şekilde çözülecek olanları çözüyoruz, diğer sorunları da programa alarak planlamasını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Fen işleri, temizlik işleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ve imar kirliliğine karşı verdikleri mücadeleler ile ilgili bilgilendirmeler yapan Başkan Aras, daha sonra platform üyelerinin sorularına cevap verirken, isteklerle ilgili notlar aldı. Platform yönetimi daha önce hazırlamış olduğu sosyal ve teknik altyapı alanları analizlerini Başkan Aras’a sunarak teslim ederken, kendisine bir de teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.