Bodrum Gündem

Bodrum – Datça arasında can pazarı

Bodrumlu Kaptan Uğur Özsarsılmaz sayesinde denizin ortasında alabora olmadan kurtulan 19 göçmen, Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kötü yaşam şartlarından ve savaşlardan kaçan göçmenler daha iyi bir yaşam umudu ile ölümü göze alarak Avrupa ülkelerine gitmeye çalışıyorlar. Suriye ve Filistin uyruklu oldukları öğrenilen göçmenler 12 Eylül sabah saatlerinde Bodrum’dan gizli bir şekilde Yunanistan’a, oradan da herhangi bir Avrupa ülkesine gidebilmek için Bodrum’dan basit bir lastik bot ile denize açıldılar.

İddialara göre 19 göçmen Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından yakıtları ve motorları alındıktan sonra denizin ortasında ölüme terk edildi.

19 göçmen motorsuz ve hatta küreksiz lastik botla kontrolsüz bir şekilde denizin ortasında sürüklenmeye başladı. İçinde insanların olduğu lastik botun hareketsiz halde bulunduğu gören Bodrumlu Kaptan Uğur Özsarsılmaz, durumu Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdi. Feribot, ekip gelene kadar da göçmenlerin yakınından ayrılmadı. Bodrum-Datça arasında seferler düzenleyen Kaptan Uğur Özsarsılmaz’ın dikkati ile fark edilen göçmenler Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bodrumlu Kaptan Uğur Özsarsılmaz sayesinde denizin ortasında alabora olmadan kurtulan 19 göçmen kaptana ve feribottakilere al sallayarak teşekkür etti.

Kardak açıklarından hareket ederek bölgeye gelen Sahil Güvenlik botuna alınan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bazıları Filistin ve Suriye uyruklu, bazıları da Afrika ülkelerinden toplam 19 göçmen, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına getirilerek sağlık kontrolünden geçirildiler. Sığınmacılar, işlemlerinin ardından Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.