Bodrum Gündem

Bodrum’a İhanet Ettirmeyeceğiz

 

Özelleştirme İdaresi tarafından imara açılıp satışa çıkarılan Bodrum’un Ortakent Mahallesinde bulunan 1 milyon metrekarelik alan için eylem yapıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Oratakent’te bulunan Kabakum Plajı’nda yapılan eyleme CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin ve Suat Özcan, Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, geçmiş dönem belediye başkanı Mehmet Kocadon, CHP üyesi partililer, çeşitli STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Bodrum’a İhanet Ettirmeyeceğiz”

“Bodrum’a ihanet ettirmeyeceğiz”, “Hayvanlarımızı nereye goycez”, “Ortakentimi bana bırak” yazılı dövizlerin açıldığı eylemde konuşan İlçe Başkanı Halil Karahan, “Şu an Yahşi’nin nüfusu 7 bin. Planlanan arazide yapılmak istenen nüfus artışı 5 bin ve üzeri. Yani bir Yahşi daha buraya yapılmaya çalışılıyor. Ne bir altyapı çalışması var. Burada bir rant yaratılmaya çalışılıyor. Yakın zamanda göreceksiniz. AKP burayı kreş, arıtma tesisi alanı gibi küçük metrekarelerle süslemeye çalışacak. Bu da bir oyunun parçası, bunun da farkındayız” dedi.

Konuyu belediye olarak yargıya taşıyacaklarını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Biz zaten yıllardır Bodrum’da plansız büyüme ile, nüfus artışıyla, kıyılarda yapılaşma baskısı ve kıyıların kullanım problemleri ile ve altyapı problemleri ile uğraşıyoruz. Bakıyorsunuz, hali hazır planlı alanlar, Bodrum’un kaldırabileceği kapasitenin çok üzerinde. Bir de plansız kamusal alanların tekrar imara açılması tehlikesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Tamamen bizim tasarrufumuz dışında, bize sorulmadan, kamuya sorulmadan, halka sorulmadan kamunun elindeki araziler imara açılıyor. Daha sonra da özelleştirme yoluyla satışa çıkarılmak isteniyor. Daha önce de burası ile ilgili kötü emelli girişimler oldu fakat o dönemki yöneticilerimiz bunun önüne geçti. Şimdi aynı kararlılıkla buranın ve bütün Bodrum’un kamusal alanlarının imara açılma tehdidiyle mücadele etmek zorundayız.”

Eylemde konuşan Muğla milletvekilleri, özelleştirme kararına karşı mücadele edeceklerini söylediler. İl Başkanı Adem Zeybekoğlu “Bugün tek adam rejimi tüm Muğla’yı işgal etmek istiyor ama CHP’yi unutuyorlar. Biz CHP olarak kesinlikle direneceğiz” diye konuştu.

“Burası Ne AKP’nin, Ne CHP’nin, Bu Dağlar Bodrumluların”

Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu bakmaya kıyamadığımız koylarda sırf belli bir zümre zenginleşsin, belli bir zümrenin amacına hizmet etsin, belli çıkar odakları kalkınsın diye tek bir kişinin iki dudağının arasındaki kifayete bakılarak projeler üretilmekte bunlar gelip bizim ülkemizde, bizim masalımızda farklı noktalarda çeşitli amaçlarla kullanılmaya çalışılmakta” diye konuştu.

Eyleme Ortakentli Mihriban Demirel’in gözyaşları damga vurdu. Tüm Bodrum’un özelleştirme kararına karşı çıkmak için Kabakum’da toplanması gerektiğini ifade eden Demirel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Ben doğma büyüme Ortakentliyim. Bu dağlar bizim. Tilkilerin, kirpilerin, kuşun, kurdun. Biz buraya sesimizi duyurmaya geldik. Burası ne AKP’nin, ne CHP’nin, ne bilmem kimin. Bu dağlar Bodrumluların” dedi.

Konuşmaların ardından eylem sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.