Bodrum Gündem

Vali Orhan Tavlı’nın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Vali Orhan Tavlı’nın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla valisi Orhan Tavlı’nın yayınladığı Gaziler Günü mesajı şöyle;

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde “Mareşal” rütbesiyle birlikte “Gazi” unvanının verildiği günün “Gaziler Günü” olarak kabul edilmesi Kahraman Gazilerimize duyduğumuz minnet ve şükran duygularının bir göstergesidir.

Bugün kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür. Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, ölçülemeyecek kadar büyük bir şereftir.

Bizlere düşen görev atalarımızdan aldığımız güç ve ilhamla vatanımıza sahip çıkarken, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak ve birlik, beraberlik, kardeşlik içinde bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize en derin saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.