Bodrum Gündem

Yoğun Bakım Üniteleri Muğla’da Yüzde 60 oranında dolu

Yoğun Bakım Üniteleri Muğla’da Yüzde 60 oranında dolu

T.C.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ege Bölgesindeki Koronavirüs salgını durumunu kamuoyu ile paylaştı. Muğla ve Bodrum özelinde de bilgiler veren Bakan Koca Bodrum Devlet Hastanesinin 2021 yılında bitirileceğini söyledi…

Bodrum Gündem Haber

T.C.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs salgını açısından, Ege Bölgesindeki iller ile ilgili dikkat çeken bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Özellikle Muğla’da yoğun bakım ünitelerinin % 60’ının dolu olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Koca; “Son ay İzmir’de vaka sayımızda artış yüzde 42, son hafta ise artış yüzde 10 oranında gerçekleşti. Aydın’da son bir haftada bir ay öncesine göre yüzde 5 düşüş görüyoruz. Manisa’da son bir ayda yüzde 30 vaka artışı, son 1 haftada stabil görülüyor. Muğla’da son 1 ayda vaka sayısı stabil seyrediyor. Denizli’de son aya göre yüzde 60 oranında artış görüyoruz. Uşak’ta ise son hafta yüzde 40 vaka artışı görülüyor…” dedi.

Muğla’da Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak…

T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Muğla’daki vakaların durumuyla ilgili bilgiler de vererek şunları söyledi; “Muğla’da Erişkin Yatak Doluluk Oranı %43, Yoğun Bakım Doluluk Oranı %59, Solunum Cihazı Doluluk Oranı ise %60. Muğla’daki yoğun bakım yatak sayısına 32 ünite daha ilave edilecek…” Bakan Koca Muğla genelinde 91 olan filyasyon ekibi sayısının da 120’ye çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

Bir Müjde de Bodrum’a…

Bodrum yeni Devlet Hastanesi binası hakkında da konuşan Bakan Koca, ikmal ihalesinin yapıldığını geçen hafta da sözleşmenin imzalandığını ifade ederek, yeni devlet hastanesi inşaatının 2021 yılında tamamlanarak hizmete alınacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.