Bodrum Gündem

Belediyeden Aras İle İlgili  İddialara Cevap “Rayiçlere Uygun Bedel Ödenmiştir”

Belediyeden Aras İle İlgili  İddialara Cevap “Rayiçlere Uygun Bedel Ödenmiştir”

“CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Kamu Malına Çöktü” başlıklı haberle ilgili Bodrum Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Söz konusu taşınmazın kira bedeli haberde iddia edildiği gibi cüz-i olmayıp, taşınmaza ilişkin kira bedelleri, kira süresinin başlangıcında gerekli araştırmalar yapılarak rayiçlere uygun olarak belirlenmiştir. Devam eden yıllarda da gerekli yasal artırımlar yapılarak bu bedel güncellenmiştir.” Denildi.

Bodrum Gündem Haber

Başkan Ahmet Aras ile ilgili olarak bugünkü Sabah Gazetesi’nde manşetten yayınlanan haberde dile getirilen iddialar yalanlanarak, Başkan Aras’ın 2016 yılında belediyeden kiraladığı arazi ile ilgili işlemlerde yasadışılığın olmadığı dile getirildi.

Bodrum belediyesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasının detayları şöyle;

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile ilgili olarak  Yahşi Mahallesi, Yalı Caddesi, 192 Ada, 3 Parsel numarasında kayıtlı, mülkiyeti Bodrum Belediyesi’ne ait taşınmaz ve bu taşınmazın kiralanması ile ilgili bir takım haberler yer almıştır. Gerçeği yansıtmaktan çok uzak ve kamuoyunu yanıltıcı ifadelerin yer aldığı bu haberlerle ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme gereği duyulmuştur

Habere konu mülkiyeti Belediyemize ait taşınmaz Belediye Başkanımız Ahmet Aras tarafından 2016 yılında henüz Belediye Başkanı olmadan önce usulüne uygun olarak kiralanmıştır. Anılan yerin mülkiyetinin bir kısmı Belediye Başkanlığımıza bir kısmı ise Hazineye ait olup, kiralama işlemi ile kamunun mülkiyet hakkının zedelenmesi söz konusu değildir.

Bilinmelidir ki; mülkiyeti Bodrum Belediyesi’ne ait üzerinde yapı bulunan ve 3. kişilere kiraya verilmiş 200 adet taşınmaz bulunmaktadır. Bu taşınmazlardan kira süresi bitmiş olanların kiralama ihalelerinin yapılmasına başlanmıştır. Kamuoyunda bahsi geçen taşınmaz da bunlardan biridir. Kiralama süresi bitmiş olan tüm taşınmazlara ilişkin ihalelerin hepsinin aynı anda yapılması fiilen mümkün değildir. Zira taşınmazlar ile ilgili kiralama ihalelerinin yasada belirlenen prosedür tamamlanarak yapılması gerekmektedir. Yaşanmakta olan pandemi süreci ve bu kapsamda alınan tedbirler de gözetilerek söz konusu tüm taşınmazlarla ilgili ihale işlemleri tamamlanmakta ve işlemleri tamamlanmış taşınmazların ihaleleri de tek tek gerçekleştirilmektedir.

Söz konusu taşınmaz ile ilgili olarak da Başkanımız Ahmet Aras tarafından tahliye taahhütnamesi verilmiş, ihale öncesi gerçekleştirilmesi gereken işlemlere, çıkan haberlerden çok daha önce başlanmıştır. İhale hazırlıkları kapsamında taşınmazın aylık muhammen kira bedeli belirlenmiş ve ihale süreci ile ilgili işlemlere devam edilmektedir.

Habere konu taşınmaz ile ilgili olarak Belediye Başkanlığımıza ibraz edilmiş herhangi bir yapı kayıt belgesi veya satın alma talebi bulunmamaktadır. Ayrıca Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras adına söz konusu yer ile ilgili düzenlenmiş herhangi bir yapı kayıt belgesi bulunmamaktadır. Kaldıki böyle bir alanda yapı kayıt belgesinin herhangi bir mülkiyet hakkı doğurmayacağı ve geçerli olmayacağı aşikardır.

Söz konusu taşınmazın kira bedeli haberde iddia edildiği gibi cüz-i olmayıp, taşınmaza ilişkin kira bedelleri, kira süresinin başlangıcında gerekli araştırmalar yapılarak rayiçlere uygun olarak belirlenmiştir. Devam eden yıllarda da gerekli yasal artırımlar yapılarak bu bedel güncellenmiştir. Ayrıca; Sayın Ahmet Aras tarafından kiracılık ilişkisi süresince tüm kira bedelleri düzenli olarak ödenmiştir. İhale hazırlığının devam ettiği bu süreç ile ilgili olarak da tahakkuku yapılmış olan ecrimisil bedelleri ödenmiştir.

Bodrum Belediyesince, Belediyenin mülkiyetinde olan tüm taşınmazlarla ilgili olarak, kiracısı kim olursa olsun, herkese mevzuat çerçevesinde aynı işlemlere tabi tutulmaktadır. Bu yeknasak uygulama bundan sonra da devam edecektir.

Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın göreve geldiği günden itibaren Bodrum’da kaçak ve imara aykırı yapılaşmaya karşı başlattığı mücadele, bu anlayış çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir.

Değerli Bodrum Halkının bilgilerine önemle sunulur,

Saygılarımızla

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.