Bodrum Gündem

Kent Müzesi Restorasyon Projesi Ödüle Layık Görüldü

Kent Müzesi Restorasyon Projesi Ödüle Layık Görüldü

Bodrum Belediyesi Kent Müzesi Restorasyon Projesi, Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında uygulama ödülü almaya hak kazandı. Projenin müellifi Bodrumlu yüksek mimar restoratör Şerife Türk Derin.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçları 21.09.2020 tarihinde internet ortamında gerçekleştirilen jüri toplantısı sonrasında belirlenmiştir. 39 belediyeden 67 projenin değerlendirildiği yarışma sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün yanı sıra, 1 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama ve 8 adet Korumada Süreklilik Ödülü, 13 Başarı Ödülü verildi.

Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünü Manavgat Belediyesi, Side Antik Kentinin Koruma İmar Planı ile dönüşümüne verilirken, Jüri Özel ödülünü Kayseri Büyükşehir belediyesi; Kayseri Kalesi, Meryem Ana Kilisisesi-Şehir Kütüphanesi, Gazioğlu Konağı ve Gömlekçioğlu Evi, Konutlar (30-31 parsel, 23 parsel ve 2 parsel)  ve Jandarma konağı projeleri ile almaya hak kazandı.

Uygulama Ödüllerinde ilk sırayı Akşehir Belediyesi: Yukarı (gavur) hamamı restorasyonu ile alırken Alanya Belediyesi; 418 ada 1 Parseldeki Yapının restorasyonu, Hacı Karanfil Konağının restorasyonu, Alanya Kalesi Yürüyüş Yolu ile ikinci oldu. Bodrum Belediyesi Kent Müzesi Restorasyon Projesi uygulama ödülü alan üçüncü belediye oldu.

Projenin müellifi Bodrumlu yüksek mimar restoratör Şerife Türk Derin tarafından hazırlanan proje ile ilgili yarışma jürisi projeyi kent kimliğine olumlu katkısı olduğunu ifade ederken projeyi aynı zamanda sade ve özenli buldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi  Bodrum belediyesi; hazırladığı restorasyon ve işlevlendirme projesiyle kent kimliğine olan olumlu katkısı, sade  ve özenli bir restorasyon yapması, kültür alt yapısına olumlu katkıları nedeniyle uygulama ödülüne layık görülmüştür. “  Bodrumlu yüksek mimar restoratör Şerife Türk Derin, Arpaz konağı projesi ile 2020 / XVII. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödüllerinde Koruma dalındaki 4 adaydan biri olmuştu.

Proje Ödüllerinde ilk üç sırayı;  Antalya  Büyükşehir Belediyesi kent Araştırmaları merkezi Projesi — Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Ekinel Evi, Kazım Özalp Sokağı 1. Kısım Sokak Sağlıklaştırma Projesi — Çatalca Belediyesi tarihi Kaleiçi Surları restorasyonu Projesi, Karacaköy Mahallesi Taşmektep restorasyonu Projesi, Kaleiçi Mahallesi Maliye Lojmanı Uygulama Projesi ile Topuklu Çeşmesi restorasyon Projesi aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.