Bodrum Gündem

Şimdiki çocuklar bir harika

Bahçeşehir Koleji Anaokulu sürdürülebilir gelecek için Uluslararası platformda ilk 100 proje arasında…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından “Nitelikli Eğitim” başlığı altında proje yarışması düzenleyen “EarthProject” adlı organizasyona katılan Bahçeşehir Koleji Bodrum Kampüsü Anaokulu’nun İnfinity Bucket (sonsuzluk kovası) adlı projesi uluslararası düzeyde ilk 100 proje arasına girdi.

Konuyla ilgili açıklama yaparak projenin amacını anlatan Bodrum Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Barış Anıl Çakır; okulöncesi grubunda su kaynaklarının etkin kullanımına ve sürdürülebilirliğe dikkat çekmek ve farkındalık kazandırmak için böyle bir konu üzerinden yoğunlaştıklarının altını çizdi. Çakır; öncelikle yağmur suyunun depolanması ve kullanımına dikkat çekilen projede, ayrıca musluklardan akan suyun; tekrar kullanılabilir özelliklere sahip olan (kimyasal vb. atık olmayan) kısmının geri dönüştürülmesi, tekrar kullanılamayacak (deterjan vb. içeriklere sahip) kirli kısmının ise kanalizasyona yönlendirilmesi esasına dayandığını anlattı.

Bodrum Bahçeşehir Koleji Anaokulu Müdürü Burcu Özparpucu Dilek; 2015’te Birleşmiş Milletler (BM) ve her bir dünya hükümetinin anlaştığı bir dizi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında 4.sırada yer alan Kaliteli Eğitim başlığı altında düzenlenen Earth Project yarışması için ürettikleri projenin geçtiğimiz Mart ayında olgunlaştığından bahsetti. Bahçeşehir Okullarının en önemli kollarından biri olan STEM (Science, Technology, Engineering,Mathematics) etkinlikleri ile zenginleştirdikleri projelerine çok güvendiklerini belirten DİLEK, jürinin ilk 3 projesi arasında yer almak istediklerini söyledi.

Projenin yürütücüsü olan Bahçeşehir Koleji Anaokulu Öğretmeni İpek Güler ise, mart ayında öğrencileri ile birlikte, geleceğimiz olan ‘su’ kavramı ile ilgili olarak büyük bir farkındalık yaratarak, bir problem durumu ortaya koyduklarını ve bunun için bir çözüm yolu üretmek için yola çıktılarını ifade etti. Tamamının geri dönüşüm materyallerinden oluştuğunu da belirten İpek, proje sürecinde öğrencilerle birlikte çözümü ürettikten sonra, buldukları atık malzemeler aracılığıyla süreci tamamladıklarını paylaştı. Son olarak projenin ilk 100 proje arasına girmesi için oy kullanan herkese teşekkür etti.

Jüri, T4 Dünya Eğitim Haftası genel kurulunda 28 Eylül 2020 tarihinde ilk üç projeyi seçecek ve seçilen ilk üç proje bu yıl 5-9 Ekim 2020 tarihinde düzenlenecek olan Uluslararası Dünya Eğitim Haftası’nda sergilenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.