Bodrum Gündem

Başkan Aras Gündoğan’da Bulunan Site Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

Başkan Aras Gündoğan’da Bulunan Site Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Gündoğan Mahallesinde bulunan sitelerin yöneticileriyle bir araya geldi. Gündoğan Mahallesi’nde bir sitenin sosyal tesisinde gerçekleşen toplantıya Gündoğan genelinde bulunan 45 sitenin yöneticileri, Gündoğan Mahalle Muhtarı Ali İneci, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri katıldı.

Bodrum Gündem Haber

Başkan Aras, Bodrum genelindeki sorunlara hakim olduklarını belirterek çözüm için gerek proje gerekse finansman çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Bir taraftan da Bodrum’un 40-50 yılda biriken sorunlarına müdahalede bulunduklarını anlatan Aras, “Bodrum’un hızlı büyümesine ayak uyduramayan çok ciddi bir altyapı sorunumuz var. Sadece içme suyu ve kanalizasyondan bahsetmiyoruz. Yol, kıyıların kullanımı, sosyal donatı alanları, çevre problemleri, deniz kirliliği gibi pek çok sorunu da kastediyoruz.  Bunların hepsiyle mücadele eden bir yönetim var belediyede. Hiç bir şeyi görmezden gelmeyen, hiç bir şeye kulağını tıkamayan bir yönetim var.” diye konuştu.

Belediyelerin, kendi üzerinde birçok yetkilinin inisiyatif ve irade sahibi olduğu karmaşık yapılar olduğunu söyleyen Başkan Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir planlamada neredeyse 20 çeşit ayrı yerden görüş almak zorunda kalıyoruz. Bir soruna müdahale ederken, diğer kurumların da iş programını ve planını gözeterek çalışıyorsunuz. Birçok yetkinin bir arada olduğu bir manzume. Biz bunları aşmak, çözmek için geldik. Mazeret yok ama zaman alıyor.”

Çok düşük bir bütçeyle, Bodrum Yarımadası’nın sorunlarına müdahale etmeye çalıştıklarını kaydeden Aras, “Bu şartlarda borçlanıyoruz ama bundan korkmuyoruz. Hizmet yapalım ve sonuna kadar gidelim gerisi önemli değil” dedi.

Bodrum’da bir site gerçeği olduğunu da söyleyen Başkan Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bodrum’da bir site gerçeği var. Bodrum’da ortak kullanılan alanlar var. Bu alanların, belediyenin de desteğiyle kullanıcıları tarafından dizayn edilmesi mümkün. Site içi yollarda, yeşil alanlarda site yönetimlerinin emeği ve çalışmaları var. Biz belediye olarak zaman zaman bu işe yetişemiyoruz. Bu nedenle eşgüdüm halinde çalışmaya devam edelim.  Bodrum’un kadim sorunlarından biri de içme suyu. Şu anki nüfusa, mevcut su kaynaklarının yetmeyeceğini herkes biliyor. Biz belediye olarak kuyu açıp, baraj yapamayız belki ama ihtiyaçları belirleyerek bu konudaki karar alıcılarla görüşebiliriz. Şu anda da bunu yapıyoruz. Altyapı konusunda da 1,5 yıldır hiç olmadığı kadar çalışıyoruz. Fakat daha fazla kaynağa ve bütçeye ihtiyacımız var. Sizler de sivil inisiyatif olarak kesinlikle ve kesinlikle burada bizim yanımızda hatta önümüzde olmanız lazım. Ses çıkaracağız ve talep edeceğiz.”

Gündoğan ve çevresinde çok büyük bir arıtma sorunu olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Aras, tüm inisiyatifler bir araya gelerek bu sorunun çözümü içinde çalışmalarını sürdüklerini kaydetti.

Toplantı, site yöneticilerinin sorun ve taleplerini Başkan Aras’a aktarmasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.