Bodrum Gündem

Belediye Meclisi Ekim Toplantısını Gerçekleştirdi

Belediye Meclisi Ekim Toplantısını Gerçekleştirdi

Bodrum Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısı 7 ana, 2 ek gündem maddesiyle gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Konacık Mahallesi’nde bulunan Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantının başında Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Başkanı Özay Kartal, şeffaf yapı malzemesinden inşa edilmesi planlanan Mausoleum Müze Projesi ile ilgili bir sunum yaptı.

Daha sonra bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan gerilimde sivillerin hedef alındığını kaydederek “Azerbaycan ile iki ülkeyiz ama tek milletiz. Biz sonuna kadar Azerbaycan’ın, kardeşlerimizin yanındayız. Onların mücadelesinin her zaman destekçisi olacağız” dedi.

Ortakent’te bir milyon metrekareden fazla Hazine arazisinin özelleştirilmesi ve imara açılması konusu ile ilgili de konuşan Aras, bir plan değişikliğinin de Gökçebel’de olduğuna işaret ederek “Bodrum’un doğal çevresini, koruma kullanma dengesini bozacak ve yeşil alanları betona teslim edecek her türlü plan değişikliğine karşı itirazlarımızı dile getireceğiz” dedi.

“Bunlar Suni Gündem Yaratma Çabaları”

Kendi işletmesi hakkında basında çıkan haberler hakkında da konuşan Başkan Aras, ortada bir usulsüzlük olmadığını ve tarafından yapı kayıt belgesi alınmadığını belirterek, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının incelemesi tamamlandıktan sonra konuyla ilgili açıklama yapacağını söyledi. Aras, “Bütün bu suni gündem yaratma çabaları, bizim hizmet aşkımızı, motivasyonumuzu etkilemekten çok uzak. Gelin artık Bodrum’un gerçek gündemini konuşalım” diye konuştu.

Aras, sayaç okuma esnasında katsayının yanlış girilmesinden dolayı bazı abonelere yüksek su faturası gönderilmesi ile ilgili ise şunları söyledi: “Evsel Katı atık yönetimine istinaden, 2019 yılı ekim ayı meclisimizde Evsel Katı Atık Tarife raporu kabul edilmiş, Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanmıştı. 2020 yılı Mart ayında başlayan salgın nedeniyle bu tarifelerde bazı veri girişleri yapılmadı. Genel olarak işyerleriydi bu veri girişi yapılmayanlar. Bu girişler, MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün bilgisayar sistemine, Bodrum Belediyesi tarafından yapılıyor. Bu veri girişleri yapılırken, sehven, aylık katsayı üzerinden yapılması gereken veri girişi yıllık katsayı üzerinde yapılmıştır. Yıllık katsayısı 12.08 olan 4A’ların tarifesi, 12 aya bölünüp, metrekare ile çarpılması gerekirken, doğrudan katsayı ile çarpılmış ve yıllık hesaplanmış. Bu durum, 1 Ekim’den itibaren başlayan sayaç okumalarında tahakkuklandırılmış. Hata tespit edilir edilmez yapılan tüm okumalar iptal edilmiştir. 5 Ekim yani bugün itibariyle iptal edilen tüm okumalara yeniden tahakkuk oluşturulacak şekilde doğru girişler yapılmıştır. 1 Ekim itibariyle yapılan okumaların vadesi 20 Kasım olarak tahakkuklandırılıyor. Dolayısıyla otomatik ödeme talimatı veren kişilerden herhangi bir tahsilat yapılması söz konusu değildir” dedi.

Başkan Aras, belediye meclis üyeleri arasında bir aykırılık, bir kırılma olduğu ile ilgili kulağına söylentilerin geldiğini ifade ederek böyle bir konunun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Aras’ın konuşmasının ardından toplantının gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.