Bodrum Gündem

Ak Parti’den Öztunç’a Sert Tepki

Ak Parti’den Öztunç’a Sert Tepki

Bodrum’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un, Muğla’da yeni jeotermal saha inceleme ihalesinin açılmasını gündeme getirmesiyle ilgili açıklamalarına, Ak Parti milletvekilleri ve ilçe başkanından sert tepkiler geldi. Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan ortak bir açıklama yayımlayarak “CHP Genel Başkan Yardımcısının kamuoyunu kandırmaya yönelik açıklamaları şark kurnazlığından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandılar.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Bodrum’da yaptığı açıklamada Resmi Gazete’de, 10’u Bodrum’da olmak üzere Muğla genelinde toplam 32 yeni Jeotermal Saha inceleme ihalesinin açıldığı belirterek “Bodrum’da, Yalıkavak, Gökçebel, Mazı ve Türkbükü Mahallelerinde Jeotermal saha ihalesi açıldı. Jeotermal tesislere karşı değiliz ama Türkiye’de jeotermal yanlış uygulanıyor biz buna karşıyız. 250 TL dosya ücreti ve bin 539 TL teminat ile herkes bu ihalelere katılabiliyor, bu kabul edilemez. Hazinede para kalmadı, hazinedeki açığı kapatmaya çalışan Tayyip Bey, AK Parti Muğla’yı satılığa çıkardı. Muğla’yı delik değişik ederek hazine kurtarılmaz” demişti.

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Ali Öztunç’un dile getirdiği bu sözlerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un Bodrum’da yaptığı dayanaktan yoksun, araştırma içermeyen, sokak diliyle yapılmış ve genel başkan yardımcısı düzeyindeki bir siyasetçiye yakışmayacak talihsiz açıklamalarını basından takip ettik. Tüm kamuoyunca bilinmelidir ki, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç tarafından zikredilen iddiaların tamamı 1999 yılında yine CHP’li dönemin Belediye Başkanı Mazlum Ağan tarafından ilk kez dillendirilmiştir.

2007 yılında CHP’li Ağan tarafından, Bodrum turizminin 12 aya çıkarılması yönünde Maden Tetkik Arama Enstitüsü Genel Müdürlüğüne başvuru yapılarak bölgedeki jeotermal kaynakların aranması istenmiş, buna ilişkin çalışmalar da yine MTA tarafından başlatılmıştır. O dönem CHP’li belediye başkanı; “Karaada’nın içinden binlerce yıldır denize akan termal su kaynağının bulunduğu yere kapalı havuz ve tesis yaparak yılın 12 ayı kullanabilir hale getireceğiz. Termal turizm Bodrum için dönüm noktası olacak” ifadeleriyle jeotermal çalışmalarını büyük bir müjde şeklinde kamuoyuyla paylaşmıştı.

“Şark Kurnazlığından Başka Bir Şey Değil!”

Gelinen noktada, CHP Genel Başkan Yardımcısının kamuoyunu kandırmaya yönelik açıklamaları şark kurnazlığından başka bir şey değildir. Sanki ilk kez büyük bir keşif yapmış gibi, bölge muhalefet milletvekillerinin de kullanılması en basit deyimiyle acizliktir, basiretsizliktir. CHP’nin gelişime ve yatırımlara karşı olduğu tüm kamuoyunca da bilinmektedir. Kahramanmaraş vekili olan Öztunç kendi bölgesinin sorunlarıyla, hizmetleriyle ilgilenmelidir.

CHP’nin gündemi ancak, bizim hizmetlerimizdir. Halkımızın çok partili rejime geçildiğinden bu yana CHP’yi hiçbir şekilde iktidara getirmemesinin sebepleri tam olarak burada yatmaktadır. İktidar milletvekilleri olarak bölgemize hizmet yarışında gece gündüz durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Tüm bu nedenle CHP’nin, bizi içine çekmeye çalıştığı bu çukura düşmeyeceğiz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri yerine getirebilmek için yapılan hizmetlerden CHP’nin neden rahatsızlık duyduğu vatandaşlarımızca anlaşılamamaktadır. CHP’nin bugüne kadarki bilinen huyu hizmetler yapılana kadar direnmek, bu sırada oy devşirmeciliği yapmak; iktidarımız hizmetleri yaptıktan sonra da sahiplenmeye çalışmaktan ibarettir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Osman Gökmen’den De Açıklama Geldi.

Öztunç’un açıklamalarına bir tepki de Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’den geldi. Gökmen, açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un Bodrum’da boş meydana yapmış olduğu konuşmayı büyük bir üzüntü ile dinledim. Bodrum’un sorunlarından bu kadar kopuk ve bu kadar habersiz olmasını, Bodrum ile Kahramanmaraş arasındaki 1.150 km’lik mesafeden kaynaklandığını zannediyorum.

Öztunç’un; Bodrum’un girişindeki çöp dağlarından, CHP Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, Turizm Bakanlığımız tarafından desteksiz yapamadığı kanalizasyon hattı ve arıtma tesislerinden, her kış sel basan ve çözüm bulunamayıp çok eleştirdiğiniz DSİ tarafından yapılan sel kapanından, 7 yılda yandaşlarına imara açılan 78 milyon metrekareden, restoran köşelerinde ittifak ortakları HDP eş genel başkanlarının arsalarına özel imar uygulaması yapıldığından, Belediye yollarının delik, deşik olduğundan, kendi partilisi CHP Bodrum Belediye Başkanı tarafından bile daha 5 gün önce “Cumhurbaşkanımızdan allah razı olsun onun sayesinde kaçak inşaatlarla mücadele edebiliyoruz” dediğinden, Yılmaz Özdil gibi yandaşlarının imara aykırı yapılarına göz yumup yıkıyormuş gibi gösterip, esnafın ve gariban vatandaşın sorgusuz sualsiz evlerine dozer ile girildiğinden, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye’sinin kendi sorumluluğunda olmasına rağmen içme suyunu 2020 yılı itibari ile Bodrumluya tankerlerle su taşıttırma mecburiyetinde bırakıldığından, Büyükşehir’e bağlı arıtma tesislerinin çalışmayıp ve sürekli denize pis su akıttığından, sahillerde onlarca yerin belediyeler tarafından işgal edildiğini ve yandaşları tarafından peşkeş çekildiğinden, kendi tabiri ile “dalga mı geçiyorsunuz adam mı seçiyorsunuz” sorusunu hakkıyla bizim size sormamız gerektiğinden, Bodrum’daki Jeotermal mineralli suların CHP zihniyetiyle yıllarca Bodrumluyu alternatif geçim kaynaksız bırakarak sadece Turizme yönelttiğinden, Jeotermal sularında Turizm sezonu ve kış turizmi ile ilgili hayati bir konu olduğundan, 2007 Yılında CHP’li Belediye Başkanı Mazlum Ağan tarafından jeotermal projelerinin hazırlandığını bilmediğinden, yanınızda duran partili zatların size doğru bilgi vermediğinden haberiniz var mı?

Diğer taraftan Ortakent’deki söz konusu alanın ve yapılacak olan yatırımların sizi bu kadar rahatsız etmelerinin sebebi nedir? 7 yılda 78 milyon metrekarelik alanın CHP’li Belediyelerce yandaşlarının imara açıldığını ekteki resimlerden inceleyiniz. Asıl hayırsız evladın şuan ki yeni CHP olduğunu, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partinin bu hale geldiğini utanarak izlemekteyiz. Bodrum’a bir dahaki sefere geldiğinizde Bodrum’la ilgili tüm bilgileri tarafımızdan almanızı ve Bodrum’da tüm meydanların sizin konuşma yaptığınız gibi boş olmadığını ve artık Bodrumluların sizin yalan ve komplo hikâyelerinize inanmadığını biliniz.

Bizim hizmetlerimiz sizin ancak gündeminiz olabilir. Son olarak da; yüzlerce kahramanın çıktığı, adında bile büyük vatanseverliğinin bulunduğu bir şehrin bireyi olarak Bodrum’um da efelerinin yaman olduğunu hatırlatmak isterim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.