Bodrum Gündem

MUÇEV’i Savundu, Belediyeleri Suçladı

MUÇEV’i Savundu, Belediyeleri Suçladı

Son günlerde Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) ile ilgili yapılan eleştirilerle ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş.’nin işlettiği 4 limanın, liman ve turizm işletme belgeleri olmadığını, işgal edilen alanlarda faaliyet gösterildiğini iddia etti.

Bodrum Gündem Haber

İlçe Başkanı Gökmen açıklamasında, MUÇEV’in Muğla’daki faaliyetlerini anlatarak vakfı savunurken, CHP’li belediyelerin sahilleri işgal ettiğini iddia ederek çok sert ifadeler kullandı. Bodrum Yarımadası’nda, Belediye Gıda A.Ş. tarafından işletilen Ortakent, Gümbet, Bitez ve Yalıkavak limanlarının işgal olduğunu, tesislerin liman işletme ve turizm işletme belgeleri olmadığını iddia eden Gökmen açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Aylardır CHP ve ortakları HDP tarafından sürekli gündeme getirdiği yalan ve iftiralarına maruz kalan Muğla Valiliğimiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ortaklaşa iktisadi işletmesi olan MUÇEV ile ilgili doğrularla birlikte, CHP ve ortakları tarafından sahillerin nasıl işgal edildiğini, ne kadar kanunsuzluklar yapıldığını sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadeleriyle başlayan Gökmen. Tamamı kamusal iktisadi işletme olan MUÇEV;

– MUÇEV’in üst kurumu olan TUÇEV tarafından yüzlerce öğrenciye tarafsızca öğrenim bursu verdiği.
– Muğla genelinde tüm okulların “sıfır atık” setlerini MUÇEV’in sağladığını.
– Muğla’da yüzme bilmeyen yüzlerce çocuğumuza imkân ve malzeme sağlayarak yüzme öğrettiğini.
– Muğla genelinde birçok kurum ve tarafsızca belediyelere destek çıktığını.
– Muğla’nın mavi bayrak sayısını arttırmak için her yıl yüz binlerce lira harcadığını.
– İztuzu’ndaki kaplumbağa hastanesine yapmış olduğu destekleri.
– Muğla genelinde tarafsızca Ulusal ve Uluslararası birçok etkinliğe destek sağladığını.
– Yıllardan beri bakımsızlıktan harabe haline gelmiş tesislerin yenilenmesi için yapmış oldukları çalışmalardan. (Göcek limanı, İztuzu tesisleri ve iskeleleri, Akyaka köprüsü ve rıhtımı, Selimiye rıhtımı ve iskelesi gibi)
– Akdeniz Koruma Derneği gibi tarafsız ve ilimizde gerçek çevre faaliyeti yapan birçok STK’ya destek verdiğini.
– İşlettiği alanlarda turizmciler, denizciler ve yerel halk tarafından büyük tevazu gördüğü.
– İlimiz genelinde yüzlerce kişiye istihdam sağladığını.
– İşletmelerin tümün de ücretsiz halk alanları ayırdığını.
– Pandemi sürecinde il geneline binlerce maske ve maddi durumu kötü olan ailelere binlerce gıda kolisi sağladığını.
– Ve ilimizin birçok yerinde sokak hayvanları için projeler yaptığını. Biliyor musunuz?

En önemlisi de sahillerdeki mafyalaşmanın önüne nasıl geçtiğini çok iyi bilen birisi olarak, şimdi de CHP’li Belediyelerin işgal ettiği hatta peşkeş çektiği alanlardan bahsetmek istiyorum. Başka bir deyişle işgal edilen bu alanlardan hizmet almaya çalışan Bodrumluların neler çektiğinden bahsedelim.

Bodrum Belediyesi tarafından yıllardan beri kapalı kutu olan Gıda AŞ’nin işletiyormuş gibi gözüküp işletemediği Ortakent Limanı ve kafesi işgaldir! Buranın ne liman işletme belgesi ne de turizm işletme belgesi vardır. Yine aynı malum şirket tarafından işletilen Bitez Limanı da işgaldir ve hiçbir işletme belgesine sahip değildir. İskelede devam eden büyütme inşaatı kaçaktır ve inşaat işi ihalesiz verilmiştir. Yalıkavak’ta bulunan bağlama alanı ve iskelede yine Gıda AŞ tarafından işgaldir. Hiç bir işletme belgesi yoktur. Gelelim Gümbet Limanına; geçtiğimiz yıl Bodrum Belediyesi sanki kendi malı gibi Muğla Büyükşehir Belediyesine limanı devir etmiştir. Fakat burası da işgal ve herhangi bir işletme belgesine sahip olmadığı gibi, bu yaz Bakanlık denetlemesinde çevreyi kirlettiği için para cezasına çarptırılmıştır. Ayrıca Gümbet Limanı Türkiye’de tek geçiş parası alınan yerdir.

Tüm bu alanlardaki Turizmci, denizci ve tekne sahipleri mağdur edilmiş, sigorta şirketlerince tekneleri bile sigorta edilememiş ya da sigorta için ciddi rakamlar vermek zorunda kalmışlardır. Saydığım bu liman alanlarının tamamında atık alım sistemi yoktur. Şu CHP ve HDP’nin sürekli eleştirdiği MUÇEV’in, Ölüdeniz’deki bağlama alanında 29 tekne için atık alım sistemi kurulduğunu, Göcek Limanında bulunan 300 metrelik rıhtım da 10 tane atık alım noktası olduğunu hatırlatmak isterim.

Para hırsı ile kanun tanımayan, Bodrum Belediyesi bünyesinde bulunan Gıda A.Ş.’nin hiçbir alanında turizm işletme belgesi olmamasına rağmen, “Gümrük Kanununu” çiğneyerek, Bodrum genelinde yabancı bayraklı teknelere bağlama ve sözleşme yapmaktadır. Sizler sürekli iftira ve yalanlarınızı söylemeye devam edin. Bizler başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hep doğruları ve vatandaşın yararına olacak hizmetleri getirmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.